Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost reținut de DIICOT după ce a fost prins în flagrant când încerca să vândă 15 kilograme de canabis pentru suma de 16.000 de euro. În mașina lui, anchetatorii au găsit un pistol, 5 cartușe și 16.300 de euro, potrivit Mediafax.

Procurorii DIICOT Structura Centrală au reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani pentru trafic de droguri de risc.

„În cauză, s-a reținut faptul că inculpatul S.I.D., cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni de trafic de stupefiante pe teritoriul Franței, în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, a procurat din Spania și a introdus pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat, cantități importante de droguri de risc (cannabis), în vederea comercializării acestora către diferite persoane”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citeste si...  DESCINDERI la 19 adrese ale TRAFICANȚILOR de DROGURI. Sunt vizați și membri ai CLANULUI GHENOSU

Cercetările anchetatorilor au indicat faptul că bărbatul urmează să vândă o parte din drogurile de risc, drept pentru care procurorii, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, au organizat un flagrant.

„În acest sens, la data de 21.11.2019, inculpatul S.I.D. a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de aproximativ 5 kg de canabis, contra sumei de 16.000 euro.

În autoturismul inculpatului a fost descoperit un pistol tip revolver cu glonț letal, fără serie, deținut illegal, cu 5 cartușe aferente, introduse în pistol, suma de 16.300 de euro și 595 de lei susceptibilă a proveni din traficul de droguri”, mai precizează anchetatorii.

În cauză a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unue mașini, în valoare de 50.000 de euro.