Life

Bucura-te din plin! Toamna este cel mai bun anotimp pentru sex, anunta cercetatorii

Organismul urmeaza ciclul anotimpurilor: cresterea, hormonii, somnul, temperatura corpului si multe alte fenomene din corpul nostru se adapteaza si variaza in functie de perioada din an.poza 3

De exemplu, iarna mancam mult, ne ingrasam si dormim cu aproape 20 de minute mai mult. Primavara nu este numai sezonul in care apar mici probleme de sanatate si sentimente intense, ci si perioada in care se inregistreaza cele mai multe sinucideri. Inafara de faptul ca pune presiune asupra sistemului circulator, caldura de vara ii face pe oameni sa devina nesabuiti, dornici de aventura si predispusi la accidente. Toamna, conform opiniei populare, este sezonul racelilor si al melancoliei.

In timpul toamnei, cand frunzele isi schimba culoarea si cad, oamenii isi amintesc de lucrurile care au fost si care au trecut. Asa se face ca frunzele cazute, vantul si ploaia sunt unele dintre elementele principale care duc la depresie.

„Traim intr-o societate in care toata lumea se straduieste sa atinga fericirea. Nu intelegem impactul pe care il are ciclicitatea asupra noastra”, a declarat Till Roenneberg, profesor de la de la Universitatea Ludwig-Maximilians din Munich. Acesta a realizat statistici pe oameni din peste 166 de ţari, iar acum el a explicat ce trebuie sa facem pentru a scapa de depresia de toamna.

Pana la urma, oamenii fac parte din natura, un sistem care curge mereu, creste si apoi decade. In functie de anotimp avem emotii diferite, iar toate aceste divergente au rolul lor.

Totusi, profesorul sustine ca cel mai bun remediu impotriva depresiei de toamna este dragostea. Plimbarile printre frunzele cazute pot fi foarte romantice, iar anotimpul ajuta la crearea unor legaturi mai serioase decat cele create pe timp de vara. In perioadele ploioase, oamenii incearca sa aiba parte de mai multa caldura sufleteasca.

Expertii subliniaza ca toamna este cel mai potrivit anotimp pentru sex. Nivelul de testosteron variaza de-a lungul anotimpurilor, dar toamna el atinge cota maxima. Totodata, s-a constatat ca glandele hormonale feminine sunt mult mai active toamna decat in oricare alt anotimp. Nivelul crescut de estrogen le determina pe femei sa fie mai dispuse sa intretina relatii sexuale, lucru care vine in avantajul viitorilor copii. Cei conceputi toamna se nasc intr-un anotimp in care exista multa lumina, ceea ce inseamna ca organismul lor poate produce imediat vitamina D, care ajuta la intarirea oaselor si a sistemului imunitar.

blank