Fosta bucătareasa personala a Printesei Diana le-a povestit jurnalistilor Insider despre cum a fost sa lucreze si sa traiasca alaturi de familia regala la Palatul Kensington. Carolyn Robb, care locuia in acelasi imobil cu mostenitorii monarhiei britanice, a gatit pentru Diana si Charles atat acasa, cat si in timpul turneelor ​​de peste mari si tari.

„Oamenii presupun ca traiau cu o dieta pe baza de caviar, homar si foie gras, ceea ce e complet neadevarat”, a dezvaluit fosta bucătareasa personala a Printesei Diana Carolyn Robb pentru Insider.

„Pentru ca petreceau mult timp in afara tarii si aveau o multime de angajamente oficiale, era firesc ca noi sa avem grija de ei si sa ne asiguram ca sunt bine ingrijiti. Alimentatia era importanta, deci mancau preparate bogate in nutrienti. Cand stateau acasa, preferau mesele simple.”


Robb cunoaste mai bine decat majoritatea fostilor angajatati secretele gospodariei regale pentru ca a gatit pentru Charles si Diana din 1987 pana in 2000, dar a si trait alaturi de ei la Palatul Kensington.

„As spune ca pentru printesa Diana si pentru baieti faima a fost grea. Ori de cate ori paraseau Palatul Kensington stiind ca ii asteptau multimi de fotografi, era dficil”, a spus Robb pentru Insider.

„Pe vremea cand lucram pentru ei, presa era obsedata de Printesa Diana. Pot doar sa-mi imaginez cat de intruziv si de greu a fost pentru toti mai ales momentul in care Diana si Charles s-au separat, in 1992 si au divortat ulterior, in 1996.

Pasiunile alimentare ale familiei regale
Robb a marturisit ca avea propriul apartament la „nivelul superior al Palatului” si ca i se oferea un spatiu de cazare ori de cate ori calatorea in alte resedinte regale.

In timpul in care a lucrat pentru cei doi soti, obisnuia sa mearga la cules de ciuperci cu Charles: „Imi placea sa merg cu el, stia multe mai multe despre alimente decat mine”, a spus ea.

Citeste si...  Bluza preferată de Prinţesa Diana, scoasă la licitaţie. Cu ajutorul ei işi deruta paparazzi

„Era foarte bine pregatit si stia exact ce este plantat in gradina. Toate meniurile noastre erau planificate in jurul produselor de sezon din gradina. Ca bucatar, a fost uimitor sa am un sef atat de pasionat de mancarea lui.”

Robb a calatorit cu familia regala in 15 tururi internationale si spune ca Charles si Diana preferau sa calatoreasca impreuna cu angajatii lor, pentru a-si deranja mai putin gazdele.

„De aceea membrii familiei regale calatoresc mereu cu bucatarul personal, astfel incat sa poata beneficia de servicii personalizate indiferent de context, ora si nevoi.”

Secretele gospodariei regale
Dupa ce a petrecut atat de mult cu Charles, Diana si copiii lor, Carolyn Robb a ajuns sa cunoasca foarte bine gusturile si obiceiurile lor personale de a lua masa.

„Toti iubeau mielul crescut la Highgrove si legumele cultivate in gradina de acolo. Printul Charles prefera vanatul, iar Printesa manca des pui, peste si salatele. Nu consuma multe dulciuri”, a spus ea.

Singurul dezavantaj de a lucra pentru familia regala a fost, potrivit lui Robb, programul aglomerat al printilor si nevoia de a planifica fiecare masa in avans.

„Exista un caiet de meniu, asa ca in fiecare zi treceam acolo sugestiile pentru preparatele zilei respective. Acesta ajungea in locul de servit masa la micul dejun, iar Altetele lor Regale alegeau ce doreau sa le prepar.”

„Uneori, daca era o saptamana cu adevarat aglomerata, planificam mai multe zile deodata, dar in mare parte stabileam preparatele de la o zi la alta”, a incheiat fosta bucatareasa personala a Printesei Diana.

Foto: Hepta