Ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, a adus în discuție posibilitatea organizării unui nou referendum referitor la Brexit în contextul în care discuțiile pe această temă par să nu ajungă la nicio concluzie, informează CNN, potrivit mediafax.

La doar o zi după ce sute de mii de persoane au ieșit în stradă la Londra pentru a solicita un nou referendum cu vot, Hammond a declarat că un al doilea referendum este „o propunere coerentă”, care merită să fie luată în considerare.

Declarația ministrului este una total diferită față de poziția premierului Theresa May, care a refuzat în repetate rânduri să organizeze un nou referendum. Aceasta este prima dată când un ministru declară că o nouă consultare populară este o posibilitate.

„Într-un fel sau altul, Parlamentul va avea săptămâna aceasta posibilitatea de a decide ce va susține. Dacă nu dorește să susțină propunerea premierului, atunci sper că va spune fără urmă de îndoială ceea ce poate susține”, a declarat Hammond pentru Sky News. „Nu sunt sigur că există o majoritate în Parlament care să susțină ideea unui nou referendum, dar aceasta este o propunere perfect coerentă. Mulți se vor împotrivi, dar este o propunere coerentă și merită să fie luată în considerare, alături de alte propuneri”, a adăugat ministrul.

Citeste si...
Cum ii spui partenerului ca te-ai plictisit in pat

În urma summitului UE de săptămâna trecută, Theresa May a fost de acord să accepte oferta UE de amânare a procesului Brexit până pe 22 mai, cu condiția ca Parlamentul britanic să aprobe acordul negociat de Guvernul de la Londra cu UE. În cazul în care parlamentarii britanici resping din nou acordul, UE trebuie să propună un nou plan până cel târziu pe 12 aprilie.