Președintele Klaus Iohannis a criticat aspru PSD în alocuțiunea rostită, joi, cu prilejul semnării Acordului Politic Național, o ceremonie la care au luat parte partidele parlamentare din opoziție: PNL reprezentat de Ludovic Orban, USR de Dan Barna, Pro România de Victor Ponta și PMP de Eugen Tomac.

„Pe mine nu m-a anunțat că este interesat PSD-ul, PSD-ul care aparent din 27 mai se schimbase, dar nu este așa, PSD-ul nu s-a schimbat, nu se schimbă, a rămas doar cu aparența schimbării, urmărește aceleași obiective și răspunsul lor – pe care mi l-au dat prin media – a fost un refuz, aveau mai multe amendamente decât obiective în acest Acord”, a spus președintele Iohannis.

El și-a continuat atacul asupra PSD spunând că acest partid „a dăunat foarte mult României”, țara nu s-a dezvoltat mai mult și nici acum nu se dezvoltă.

„Aceste alegeri din 26 mai reprezintă o victorie a românilor împotriva incompetenței PSD-iste, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă, urmează încă trei ocazii pentru români de a da o lecție PSD-ului, pentru că PSD-ul nu a înțeles, a simulat”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis a subliniat că este nevoie să se schimbe Constituția și legislația aferentă.

„Iarăși și-au bătut joc de românii din diaspora, trebuie să revenim la o normalitate românescă, europeană, democratică, care se bazează pe respectarea statului de drept”, a spus, între altele, președintele. „Pentru a face aceste modificări, este nevoie de un altfel de parlament, dacă acum doi ani și jumătate nu prea exista alternativă, acum paradigma se schimbă, lucrăm la o alternativă. Românii pot avea încredere și pentru asta trebuie să meargă la vot”, a arătat Klaus Iohannis.

Președintele a atras însă atenția că invitația de a semna Acordul Național rămâne deschisă oricărui partid care aderă la principiile lui. „Sunt foarte bucuros că astăzi semnăm noi 5 acest acord național. Nu vrem să excludem pe alții. Lista semnatarilor rămâne deschisă, este posibil ca pe parcurs ca și alții să revină la gânduri mai bune, vreau să păstrăm poata deschisă tuturor politicienilor care vor să construiască o Românie mai bună”, a punctat președintele.

Citeste si...
Kovesi, aproape procuror european. Incepe o nouă rundă de negocieri

Viorica Dăncilă spune că nu a fost invitată la semnarea Pactului
Premierul Viorica Dăncilă susţine că nu a fost invitată la ceremonia de la Palatul Cotroceni de semnare a Acordului Politic Naţional, afirmând că, probabil, a fost luat în considerare declaraţia făcută despre acest pact. „Am spus că un pact presupune un consens din partea tuturor forţelor politice, este un proiect care poate fi amendat de către partidele politice (…) atâta timp cât amendamentele noastre nu se regăsesc în pact, nu avem de ce participa la semnarea acestui pact”, a declarat Dăncilă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că pactul propus partidelor de preşedintele Iohannis reprezintă o deturnare a sensului referendumului, este o şmecherie, o capcană, prin care Klaus Iohannis vrea să îşi asigure realegerea în funcţia de preşedinte.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a declarat că PSD nu cade în capcana preşedintelui Klaus Iohannis. De asemenea, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că vrea să pună rezultatele referendumului într-un document care să fie negociat de partide.

Preşedintele Klaus Iohannis, care împlinește, joi, 60 de ani, a găzduit la Cotroceni ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

ludovic orban, victor ponta, psd pnl, eugen tomac, klaus iohannis, pact presedinte, partide usr, dan barna, viorica dancila, pro romania, alegeri europarlamentare 2019, partide politice, romania referendum, pe justitie acordul, politic national,