Un român, stabilit în Germania unde era considerat odinioară cel mai frumos bărbat, a ajuns la închisoare după ce a împuşcat un poliţist. Adrian Virgil Ursache a primit 7 ani de închisoare după ce a împuşcat un agent de poliţie în 2016. Originar din Câmpulung Moldovenesc, potrivit Monitorul de Suceava, omul, de meserie mecanic auto, a emigrat iar în 1998 a câștigat titlul de Mister Germania şi s-a căsătorit cu o fostă regină a frumuseții, trecând la Islam pentru ea, relatează stirileprotv.ro.

Ulterior, românul s-a alăturat mişcării antiguvernamentale cunoscută la noi drept “suverani – fiinţe născute vii” şi care are câteva mii de adepţi şi în republica federală. Susţinând că Germania nu este un stat și, deci, nu trebuie să plătească taxe, impozite și amenzi, el a acumulat restanţe de aproape 500.000 de euro.

Ca umare, autorităţile au încercat să-l evacueze din locuinţa sa din Reuden, în landul Saxonia-Anhalt. A urmat un schimb de focuri, în care românul a tras într-un poliţist, nimerindu-l în cască. Glonţul a ricoşat şi l-a lovit pe agent în gât, rănindu-l grav. Susţinătorii lui Ursache ar fi aruncat şi ei cu pavele în oamenii legii. La rândul lui, românul a fost împuşcat de poliţişti şi a ajuns la spital. Ursache a fost condamnat acum la 7 ani de închisoare de tribunalul din Halle, dar va face recurs, mai ales că apărătorii său spun că poliţiştul a tras primul. Pe de altă parte, românul a fost acuzat chiar că ar fi încheiat un pact cu Wolfgang Plan, un alt “suveran” care în 2016 a împuşcat 4 poliţişti ce voiau să-i confişte armele, unul dintre ei murind din cauza rănilor.

Citeste si...  Prejudiciații în urma accidentelor auto, obligați să arate decontul reparațiilor