Spaniolul Borja Valle (28 de ani) a plecat de la Dinamo după ce nu a primit niciun ban de la conducerea spaniolă și acum este liber de contract, în așteptarea unei oferte ca să-și continue cariera.

Borja Valle, despre perioada Dinamo: ”S-au jucat cu viitorul nostru și al copiilor noștri!”
Cotat la 1 milion de euro, fostul jucător de la Deportivo La Coruna sau Oviedo a fost invitat la un podcast în Spania, unde și-a amintit perioada de coșmar pe care a trăit-o la București, un oraș care altfel i-a plăcut.

”Nici până azi nu-mi explic – nici eu, nici ceilalți spanioli – ce s-a întâmplat la Dinamo. Nu știm de ce am fost mințiți și de ce jucătorii rămași la Dinamo sunt în continuare înșelați. Sunt fotbaliști care au venit la București cu soțiile lor, cu copiii lor, care și-au pierdut locurile la școli. Cel mai rău e că s-au jucat cu noi, cu viitorul copiilor noștri. Eu am plecat de la Dinamo și nu m-a sunat absolut nimeni din conducere. Nu mi-a zis nimeni că-i pare rău sau măcar să mă insulte, orice. Nimic, nicio explicație.

Bine că există acel regulament FIFA, care îți permite să rupi un contract unilateral, dacă nu ești plătit timp de două luni. Acum nu îmi rămâne decât să aștept să fiu plătit. La Dinamo, 20 de procente din club sunt deținute de DDB, suporterii, singurii cărora le pasă de echipă, care vor să evite catastrofa. DDB încearcă să negocieze cu jucătorii, să ajungă la un acord cu ei, să plătească o parte din datorii. Eu n-am o problemă cu Dinamo. Fanii s-au comportat incredibil cu noi, ne-au respectat mereu. Dar cerem minimum de bani pentru care am muncit. Doar ce ni se cuvine”, a povestit Borja Valle, în podcast-ul Sector 321.

Borja Valle, despre cum bucătarii nu aveau cu ce să gătească. ”Contra dădea bani din buzunar în fiecare luni!”
Mijlocașul ofensiv a mărturisit că a venit la Dinamo cu multe speranțe, mai ales că voia să schimbe mediul din Spania, să joace pe alte stadioane din lume și cu alți adversari. Borja Valle a găsit însă un dezastru în Ștefan cel Mare.

”Problema reală era că la club nu aveam medic, fizioterapeut, targă, mânuși, instrumente medicale. Bucătarii nu aveau cu ce să gătească. După două luni, am cedat. Eram frustrați, furioși, deși ne făcuserăm treaba, ne antrenaserăm, nu supărasem pe nimeni. După ce am dat un gol (n.r. – cu Voluntari), le-am arătat obrazul conducătorilor. A fost un gest de furie, pentru că nu meritam asta, ca oameni.

Ni s-a spus că banii nu au ajuns în România pentru că s-a greșit o cifră în cont. Nu știu, sunt lucruri de necrezut din partea unui om de afaceri care se jură pe copiii săi că face tot ce e posibil. Eu, când plătesc chiria, mă uit de șapte ori înainte pe numărul contului. Nu ne gândeam la așa ceva, nu ne imaginam că se poate întâmpla asta, mai ales că Dinamo e un fel de Real Madrid sau Barcelona în România.

Înainte să semnăm, toți spaniolii am fost la un hotel, condițiile erau excelente, în niciun moment nu ne-a trecut prin cap că vom suferi. În ultimele săptămâni, Cosmin Contra a dat bani din buzunarul său ca să avem ce mânca. În fiecare luni, venea cu bani și îi împărțea angajaților. La ultima partidă a mea, fanii ne-au dat bani ca să mâncăm”, a mai zis Borja Valle.


Citeste si...
Cine mănâncă grătar la Săftica şi ia lecţii de limbă română?