Boris Johnson, fostul ministru de Externe al Marii Britanii şi un politician pro-Brexit, este principalul favorit printre membrii Partidului Conservator pentru a o înlocui pe Theresa May la conducerea partidului şi implicit în funcţia de premier, relatează Reuters, citat de News.ro.

Potrivit unui sondaj YouGov comandat de The Times, 39% dintre conservatori l-ar vota pe Johnson, iar pe locul al doilea se situează fostul ministru al Brexitului, Dominic Raab, cu doar 13%.

Premierul britanic Theresa May a promis că va anunţa în prima săptămână din iunie, după ce acordul Brexitului va fi votat în parlament, când va fi ales succesorul său.

May a supravieţuit unui vot de neîncredere al parlamentarilor conservatori la sfârşitul lui 2018 iar regulile partidului prevăd că ea nu mai poate fi contestată până în decembrie 2019.

Citeste si...  Fostul ministru Ioana Bran il acuza pe Iohannis ca este impotriva romanilor

Însă May se află sub o presiune din ce în ce mai mare de a părăsi guvernul în această vară, din cauza impasului în negocierile pentru Brexit şi a rezultatelor slabe obţinute de conservatori la alegerile locale din Anglia.

Boris Johnson, fostul ministru de Externe favoritul conservatorilor din Marea Britanie