Călin Popescu Tăriceanu a declarat că vrea să intre în cursa electorală pentru prezindențiale. Surse din PSD susțin că nici Liviu Dragnea nu va ezita să lupte pentru fotoliul de la Cotroceni, dacă îşi va rezolva problemele juridice. Astfel, din parteneri de coaliție, cei doi s-ar putea transforma în contracandidați la alegerile pentru Cotroceni,

Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea ar putea deveni din parteneri adversari. PSD şi ALDE ar putea merge separat la alegerile prezidenţiale. A recunoscut-o chiar Tariceanu.

”În ceea ce mă privește, sigur ma gandesc serios la o cand la alegerile prezidentiale. O sa ma intrebati, mergeti singur, mergeti cu PSD, nu am luat aceasta decizie”, a spus șeful ALDE.

În urmă cu o lună, cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare vorbeau despre un singur prezidenţiabil susţinut atât de PSD, cât şi de ALDE.

”Cred ca impreuna putem castiga alegerile prezidentiale si sa-l invingem pe Iohannis”, a spus atunci Tariceanu.

Aplauzele au venit chiar din partea a sute de social-democraţi reuniţi pentru Consiliul Naţional al PSD. Mesajul lui Tariceanu a fost întărit de Dragnea câteva zile mai târziu.

Citeste si...
Comisia PNL-PDL, întâlnire strategică, luni, pentru unificarea la nivel local a noului PNL

”Intenționez să ajungem intr-un timp rezonabil, si eu si domnul Tariceanu, la conclzia ca trebuie sa fie un candidat unic. Nu resping varianta nici cu mine, nici cu domnul Tariceanu, nici cu altcineva”, a spus Dragnea.

Surse din ALDE ne-au precizat însă că Tariceanu nu are încredere că PSD va fi de acord să-i susţină candidatura la prezidenţiale. Nici măcar în situaţia în care Tariceanu este plasat deasupra lui Liviu Dragnea în sondaje.

Potrivit unor surse, liderul ALDE le-a transmis colegilor că nu va aştepta după PSD şi că va candida doar din partea ALDE.

Surse din conducerea PSD declară în același timp că Liviu Dragnea îşi doreşte să fie el prezidenţiabilul. Candidatura sa depinde însă de problemele din Justiţie. Cea mai grea piatră este dosarul angajărilor fictive, în care a fost deja condamnat la 3 ani şi şase luni cu executare, în prima instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.