Editorial

Boicotul Zilei Unirii, organizat de col. (r) Mircea Dogaru, a eșuat din lipsă de ”combatanți”

Colonelul Mircea Dogaru și-a pus în cap ca, în ziua în care sărbătorim cu toții Unirea Principatelor Române (zi în care toată Moldova s-a unit cu Țara Românească, Moldovă din care făceau parte, la 1859 și Basarabia și Bucovina) să adune 25 de mii de oameni care să ceară drepturi financiare pentru rezerviștii militari ce primesc oricum peste 2000 de lei pensie, fără să fi trebuit să contribuie vreun leu la bugetul asigurărilor sociale. Bucureștenii care nu s-au dus după Președintele Iohannis la Iași au putut sărbători Ziua Unirii la metrou, la aeroport, la gară. Piața Victoria a fost rezervată mega-mitingului anunțat de colonelul Dogaru.

După ce că n-a lăsat bucureștenii să se bucure în voie de Unire, nici n-a putut strânge mai mult de câteva sute de rătăciți, pentru manifestarea sa, dovadă că durerile lui sunt doar ale lui, nu și ale cetățenilor obișnuiți.

Acum, media și societate publică știe exact cum Colonelul Mircea Dogaru nu este chiar un cetățean obișnuit. Monica Macovei a atras atenția, încă din 2014: „Legătura dintre sindicatul colonelului Dogaru şi agenţii de influenţă ruşi este de notorietate. Alexandr Dughin, consilier personal al lui Putin şi ideologul din spatele conceptului de Euroasia, a fost în repetate rânduri la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu colonelul Dogaru”.

În mediile electronice se știe că Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, colonelul Mircea Dogaru a fost recrutat în 2000 pentru încadrarea în rândurile Direcţiei de Siguranţă Militară, în scopul realizării controlului operativ al sindicatelor ce urmau să se înfiinţeze în România sursa este flux24.ro, citând o notă din data de 4 noiembrie 2004 a serviciilor secrete militare).

Din respectivul document reiese că Dogaru a fost iniţial agent al Securităţii şi, ulterior, al SRI, care l-a trecut în 1999 serviciului secret al Armatei. De asemenea, în materialul cu pricina se mai precizează că Mircea Dogaru, şef birou în cadrul Secţiei Contracararea Dezinformării şi Protecţiei Imaginii Armatei/ Direcţia Siguranţa Militară „în cursul anului 1989, când activa ca militar în cadrul Centrului de Cercetări de Istorie şi Teorie Militară, a fost recrutat de către fostele organe de securitate ale Direcţiei a IV-a Contrainformaţii şi dirijat pe lângă ataşatul militar al fostei Ambasade URSS la Bucureşti (la aceea dată), lt.col Serghei Cernomaz.”

La şase ani de la respectiva notă, în 2010, colonelul în rezervă Mircea Dogaru a înfiinţat Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, al cărui preşedinte este şi în prezent.

Ca atare, nu putem decât să bănuim că acțiunea de protest anunțată pentru data de 24 Ianuarie, (nu 23, nu 25) a avut drept scop boicotarea Unirii, în sine, cu bătaie la orice idee de preconizată unire cu Republica Moldova. Rusofilii sunt și ei, în aceste zile, în stradă, la Chișinău. Ca un făcut, nu?

blank