Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două luni.

„În ședința Secției pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al României, în funcția de Procuror General al României până la ocuparea funcției prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”, transmite CSM.

Decizia a fost luată după ce președintele a semnat decretul de eliberare din funcție a lui Augustin Lazăr, ca urmare a pensionării, începând cu 27 aprilie. Bogdan Licu este adjunct al procurorului general al României.

Deși de regula interimatul este asigurat de prim-adjunctul Parchetului General, care în prezent este Laura Oprean, procurorii din CSM au considerat că Bogdan Licu are mai multă experiență managerială la nivelul Parchetului General, potrivit surselor mentionate.

Citeste si...  Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, acuză o înţelegere între Băsescu şi Dragnea împotriva sa, după ce un proiect important a căzut la vot în Consiliul General al Municipiului Bucureşti

După demisia lui Tiberiu Nițu, Bogdan Licu a preluat interimatul, fiind cel care a solicitat redeschiderea dosarului Revoluției, trimis recent în judecata.