Europarlamentarul Monica Macovei a relatat, luni, la B1 Tv, că i-a cerut președintelui PDL, Vasile Blaga, să o includă în lupta internă pentru desemnarea prezidențiabilului, dar „buldogul” „a avut altă opinie”.

blaga-macovei-dece

„Acum este o nouă realitate politică decât în momentul în care s-au făcut alegeri interne în partid. Acum se face o construcție de dreapta și se reevaluează toți candidații partidelor, inclusiv domnul Predoiu, domnul Iohannis, domnul Antonescu sau cine mai este candidat de la PNL sau din alte partide. Deci vorbim despre o cu totul altă realitate, iar eu mă adresez acestei noi construcții de dreapta care a anunțat că face un proces de selecție a candidatului pentru alegerile prezidențiale și cer să fiu inclusă în acest proces de selecție”, a spus Macovei.

„I-am spus domnului Vasile Blaga despre dorința mea. El a avut altă opinie. Nu voi da detaliile acestei discuții”, a adăugat democrat-liberala.
Eurodeputatul a evitat să răspundă la întrebarea referitoare la o candidatură a sa ca independent la alegerile prezidențiale.
„Eu îmi mențin solicitarea și mă adresez acestei construcții de dreapta pentru că mi se pare firesc să fie mai mulți candidați evaluați și cel mai bun să intre în această cursă pentru că scopul este să-l batem pe Ponta și PSD-ul. Dacă vrei să-l ai pe cel mai bun, este firesc să ai și să evaluezi mai mulți candidați”, a mai declarat Macovei.

Citeste si...  Vasile Blaga se pregăteşte pentru un nou "front" în lupta politică