Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că cererea PNL de revocare din funcție a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi depusă când liberalii vor forma o nouă majoritate, în această Cameră legislativă.

blaga_gorghiu_pres_senat_28896800

„Am spus și nu am ascuns-o: discutăm pentru a se crea o nouă majoritate în Senat. Am dori, de exemplu, ca o judecătoare, o magistrată, să completeze CCR și nu un cetățean desemnat doar pe criterii politice. Avem discuții cu toată lumea și vom avea în continuare. Să nu uite domnul Tăriceanu cum a ajuns dânsul președintele Senatului, dându-l jos pe Crin Antonescu. O nouă majoritate, așa a spus CCR când am fost și eu schimbat, are dreptul să își nominalizeze un nou președinte”, a afirmat Vasile Blaga, după întâlnirea grupului senatorilor liberali.

Despre o eventuală susținere din partea UDMR pentru candidatul PNL la CCR, Blaga a spus:

„Nu pot să vă confirm, nici să vă infirm în acest moment”.

La rândul său, copreședintele liberal,  Alina Gorghiu, a susținut că schimbarea președintelui Senatului este o prioritate pentru PNL, dar nu prima dintre acestea.

„Este o prioritate pentru noi, dar nu este prima. Avem astăzi două teme importante. În interiorul grupului s-a discutat de comisia de anchetă pentru autostrada Comarnic-Brașov. La Camera Deputaților se discută despre o comisie de anchetă pe Fondul de rezervă al prim-ministrului cheltuit discreționar, pe criterii politice, de Victor Ponta, cel care la momentul înscăunării ne-a spus că nu va aloca deloc bani discreționar din Fondul de rezervă. Sunt teme care ne preocupă”, a spus Alina Gorghiu.

Citeste si...  Susţinătorii lui Blaga, atac la Udrea şi Macovei