Capii Bisericii Anglicane își cer scuze, după ce, într-un ghid pentru enoriași, se arată că numai cei căsătoriți pot avea relații sexuale, în timp ce cuplurile heterosexuale și homosexuale aflate în parteneriate civile trebuie să rămână abstinente.

Biserica din Marea Britanie a generat un scandal după ce a lansat ideea că doar persoanele căsătorite pto avea relatii sexuale

Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby și cel de York, John Sentamu, și-au asumat responsabilitatea pentru ghidul Bisericii Anglicane lansat, pe 22 ianuarie, recunoscând că “acesta a afectata încrederea enoriașilor”.

“Regretăm nespus și recunoaștem durerea și neînțelegerile provocate”, se arată în comunicatul semnat de cei doi prelați.

Ghidul realizat de episcopii Bisericii Anglicane a apărut ca urmare a extinderii parteneriatului civil pentru cuplurile heterosexuale, decisă de autoritățile din Anglia în octombrie 2019. Deși Marea Britanie a adoptat încă din 2004 Legea parteneriatului civil, aceasta s-a adresat exclusiv partenerilor de același sex, scrie CNN.

Citeste si...  4 lucruri pe care orice timida trebuie sa le incerce, in materie de sex

Parteneriatul civil a fost extins și pentru cuplurile heterosexuale, scopul fiind „protejarea intereselor cuplurilor de sex opus care vor să îşi oficializeze relaţia, dar nu vor neapărat să se căsătorească“, a declarat, la momentul respectiv, premierul de atunci Theresa May.

În ghidul publicat de Biserica Anglicană se menționa faptul că “pentru creștini, căsătoria – adică uniunea pe viață între un bărbat și o femeie – rămâne cadrul potrivit pentru activitatea sexuală”. În ceea ce privește parteneriatele civile, Biserica caută “să reafirme valoarea prieteniilor angajate, fără activitate sexuală”.

Noul ghid a fost descris, într-o scrisoare deschisă adresată arhiepiscopilor, ca fiind “o batjocură pentru o națiune care crede că Biserica este obsedată de sex”.

Scrisoarea a fost semnată de cel puțin 3000 de oameni, printre care s-au aflat numeroși membri ai clerului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.