Miliardarul şi filantropul american Bill Gates se pregăteşte să doneze peste 500 de milioane de dolari pentru lupta împotriva diverselor epidemii din ţările în curs de dezvoltare, în primul rând contra malariei, potrivit unui comunicat dat publicităţii luni.

bill-gates-donatie-de-500-de-milioane-de-dolari-pentru-lupta-contra-epidemiilor-282055
 
Pentru fostul CEO al gigantului Microsfot, epidemia de Ebola reprezintă un „apel la acţiune”, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
El a menţionat că Fundaţia Gates va consacra peste 500 de milioane de dolari în 2014 „pentru a reduce povara pe care o constituie malaria, pneumonia, diareea şi o serie de infecţii parazitare, cauze principale pentru decese şi handicap în țările în curs de dezvoltare”, conform documentului amintit.
 
Bill Gates a precizat că pe lângă acest angajament fundaţia sa a majorat cu 30% finanţarea anuală în ce priveşte malaria.
 
Apreciind că epidemia de febră hemoragică Ebola, care a provocat moartea de la începutul anului a peste 4.900 de persoane în Africa de Vest, este „moment critic în istoria sănătăţii mondiale”, el a subliniat „necesitatea unor eforturi mai importante pentru a face faţă bolilor rezistente la medicamente, cum sunt malaria şi febra Dengue”.
 
Este vorba despre „a ne consacra marii cauze pe care o reprezintă reducerea poverii globale a bolilor infecţioase”, a adăugat el.
 
În opinia lui Bill Gates, eradicarea malariei până la mijlocul acestui secol este „un obiectiv atât necesar, cât şi realizabil”. „Nu ne vom atinge scopul cu paşi mărunţi. Istoria arată că singurul mijloc de a opri malaria este să îi punem capăt definitiv”, a ţinut el să atragă atenţia.
 
În ce priveşte lupta sa împotriva epidemiei virusului Ebola, Fundaţia Gates a anunţat în septembrie un angajament în valoare de 50 de milioane de dolari.

Citeste si...
Bill Gates promite că nu va implanta cipuri prin vaccin