Fosta șefă DIICOT Alina Bica a declarat miercuri seara, la Antena 3, că Florian Coldea i-a spus să decline dosarul fratelui lui Kovesi de la DIICOT la DNA, potrivit Mediafax.

„Am simțit o ostilitate crescândă în ceea ce o privește pe doamna Kovesi. Lucrurile acestea s-au accentuat coroborate cu o lipsă de cooperare cu ceea ce a însemnat domnul Coldea (Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, n.r.) la SRI. M-am aflat prinsă în două focuri, pe de o parte doamna Kovesi, pe de alta domnul Coldea, urmare a refuzului meu de a cooperare în termenii doriți de dumnealui. Discuția s-a purtat la sediul general al SRI cu domnul Coldea. Acest dosar (dosarul care îl viza pe fratele lui Kovesi, n.r.), înainte de a îmi parveni cuprindeau niște aspecte ce țineau de mandate de siguranță națională. Da (în biroul lui Coldea n.r.), la o discuție operativă. Mi-a sugerat că ar trebui să verific competența DIICOT și să iau decizia de declinare a dosarului”, a declarat Alina Bica la Antena3.

Citeste si...
Adevărul din spatele pozelor cu Alina Bica şi Elena Udrea, la Paris

Totodată, fosta șefă a DIICOT a mai spus că dosarul în care era vizat fratele Laurei Codruța Kovesi, Sergiu Lascu, a fost clasat, după ce a fost declinat de la DIICOT, la DNA, aspect pe care l-a citit în presă.

Bica a mai spus că, dacă acest dosar ar fi redeschis, fratele Laurei Codruța Kovesi ar putea răspunde pentru fapte penale: „Sunt sigură de lucrul acesta nu numai în ceea ce îl privește pe dumnealui, dar și celelalte persoane cercetate în acea cauză”.

Este vorba despre dosarul Transgaz, deschis în anul 2014.

Magistraţii instanţei supreme au decis să suspende, în luna decembrie 2018, pentru fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, pedeapsa de 4 ani cu executare, după ce avocaţii acesteia au formulat contestaţii faţă de formarea completurilor de 5 judecători. Alina Bica se afla în detenție în închisoarea din Costa Rica. Ulterior, aceasta a fost eliberată.

Totodată, într-un alt dosar, Alina Bica a fost achitată.