Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la funcţia de primar al Sectorului 2, a anunţat că BES Biroul Electoral de Sector i-a respins cererea de renumărare a voturilor. El va contesta la BEM această decizie.

„BES a respins cererea mea de renumărare a voturilor din secţiile de votare din sectorul 2. Motivul este nejustificat, ţinând cont că la sectorul 5, Biroul Electoral, pentru aceleaşi motive invocate şi temeiuri legale, a admis cererile formulate de PNL, PSD şi USR PLUS. Voi ataca această decizie la Biroul Electoral de Circumscripţie 42 – municipiul Bucureşti şi mă aştept la o soluţie raţională, unitară şi în avantajul locuitorilor din sectorul 2”, a scris Dan Cristian Popescu, miercuri seara, pe Facebook.

El afirmă că a depus documente „care dovedesc, fără putinţă de tăgadă, că în majoritatea secţiilor de vot de pe raza sectorului 2 votul cetăţenilor a fost modificat”.

„Situaţia actuală este fără precedent. Toate partidele politice care au participat la aceste alegeri locale pun sub semnul întrebării organizarea acestor alegeri. Organele abilitate să soluţioneze aceste probleme trebuie să o facă neîntârziat, pentru a nu lăsa nicio urmă de îndoială. Românii au nevoie de adevăr şi de lideri locali legitimaţi prin vot corect”, a mai adăugat Dan Cristian Popescu.

Conform rezultatelor parţiale, la Sectorul 2, după centralizarea a 97,55% dintre voturi, Radu Mihaiu (susţinut de PNL şi USR-PLUS) a obţinut 36,91% din voturi la algerile locale de duminică, iar Dan Cristian Popescu (PSD) a ieșit pe locul 2, cu 31,50% din voturi. Pe locul 3 s-a situat fostul primar al sectorului, Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) – 14,06%.


Citeste si...
PSD încearca schimbarea la fată, aşa că vrea remaniere în partid