Probabil că au trecut pe votcă!

bere (3)

Producătorii de bere de pe piaţa autohtonă invocă buletinul meteo pentru scăderea vânzărilor de anul trecut. Volumul vânzărilor Heineken în România a scăzut anul trecut, piaţa berii fiind afectată de vremea nefavorabilă şi evoluţia slabă a cererii din partea consumatorilor, a anunţat miercuri compania olandeză.

Afacerile Heineken în România au fost afectate de asemenea, în 2013, de intensificarea promoţiilor cu preţuri reduse din partea concurenţei, dar compania notează că şi-a majorat uşor cota pe piaţa românească.

Piaţa românească a berii s-a contractat cu 8% în primele opt luni ale anului trecut, la cel mai redus nivel din 2008, după creşterea accizelor, potrivit datelor anunţate în noiembrie de asociaţia Berarii României. Peste 97% din berea consumată în România este produsă intern.

Heineken are patru fabrici în România, la Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova şi Mureş, şi 1.100 de angajaţi.

Vânzările companiei olandeze în Europa Centrală şi de Est au scăzut cu 5,6% în 2013, la 3,1 miliarde euro, iar profitul operaţional consolidat a coborât cu 13%, la 290 milioane euro, în principal din cauza profitabilităţii mai scăzute din Rusia, Polonia şi România, potrivit unui comunicat publicat miercuri de grup.

În bază organică, vânzările Heineken în regiune au coborât cu 2,1%. Venitul pe hectolitru a urcat cu 4% în bază organică, la 66 euro.

Heineken a vândut 44,3 milioane hectolitri de bere anul trecut în Europa Centrală şi de Est, în scădere cu 6%, cu creşteri în Austria, Ungaria, Germania şi Serbia şi scăderi în Rusia, Polonia, Slovacia, Grecia şi România.

Veniturile Heineken la nivel global au urcat uşor anul trecut, cu 1,3%, la 21,25 miliarde euro, în timp ce profitul net a scăzut cu 53%, la 1,36 miliarde euro.

Citeste si...
Actorul Marius Manole a leşinat pe scenă, în timpul unui spectacol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.