Life, Stiri

Berea, BENEFICĂ PENTRU SĂNĂTATE

Berea, deşi are beneficii importante pentru sănătate, nu este percepută ca atare în aceeaşi măsură ca vinul, uneori dimpotrivă, deoarece consumatorii de bere tind să aleagă alimente mai puţin sănătoase, arată studii prezentate la Simpozionul „Bere şi Sănătate” ce a avut loc la Bruxelles.

getty_rf_photo_of_group_beer_toast_73677000

Mai mulţi experţi în nutriţie din diferite ţări europene au prezentat o serie de studii privind efectele benefice ale consumului moderat de bere, marţi, la Bruxelles, în cadrul celui de-al 7-lea Simpozion european „Berea şi Sănătatea”.

Consumul moderat de vin reduce riscul de boli cardiovasculare cu 32 la sută, iar cel de bere cu 22 la sută, a arătat Rosa Lamuela, de la Universitatea din Barcelona.

Berea este o sursă importantă de polifenoli (antioxidanţi ce previn bolile cardiovasculare, cancerul şi reduc efectele îmbătrânirii), având un conţinut mai ridicat al acestor substanţe decât vinul alb, dar mai scăzut decât cel roşu, potrivit mediafax.ro.

blank