Ați observat vreodată beneficiile psihologice ale jocului lego? Acest joc, pe cât de popular pe atât de distractiv, a reușit să câștige teren, deoarece ne permite să explorăm vastele teritorii ale imaginației și timpului liber.

LEGO se referă la o marcă și o companie de origine daneză, cunoscută pentru producerea de jucării din plastic care pot fi interconectate. Fondată în 1932, până în 1949 această companie s-a dedicat producției de jucării din lemn. Mai târziu, a început să producă jucării din plastic.

Numele LEGO este o prescurtare a 2 cuvinte daneze: Leg și Godt. Înțelesul acestor cuvinte este Joacă bine. De-a lungul anilor, compania LEGO a produs diverse linii de jucării; precum LEGO Hero Factory, Bionicle și Exo-Force. Pe de altă parte, are numeroase acorduri cu francizele Indiana Jones, Harry Potter și Star Wars.

Beneficiile psihologice ale LEGO la copii

Există multe beneficii ale relaționării copiilor cu lumea jocului lego. Principalul beneficiu este generarea de idei. De fapt, potrivit specialiștilor psihologici, construirea liberă a diverselor obiecte are efecte foarte pozitive. Unul dintre ele este că le permite copiilor să-și dezvolte inteligența emoțională.

În plus, contribuie la psihoterapie. Pe de altă parte, jocurile lego pot contribui la exteriorizarea credințelor și emoțiilor. În prezent, mulți copii se bucură de asamblarea pieselor interconectate (LEGO), cu scopul de a forma diverse obiecte. Care sunt beneficiile psihologice ale jocului LEGO? Fără îndoială, beneficiile psihologice ale jocului lego pentru copii par incredibile, deoarece acestea sunt mai interesante decât vă puteți imagina.

Beneficiile psihologice ale jocului LEGO asupra copiilor din perspective diferite

Beneficiile psihologice ale jocului lego pentru copii pot fi abordate din diferite puncte de vedere:

LEGO ca instrument de lucru

LEGO este o marcă comercială binecunoscută. Jocul lego este utilizat de diverse companii și psihologi, deoarece utilizarea sa are beneficii extraordinare. Când este folosit ca instrument de lucru, de fapt, se lucrează cu o dinamică de reprezentare a ideilor care indică o construcție eficientă, ceea ce generează o mulțime de informații.

Metoda LEGO Serious Play

LEGO a stabilit metoda LEGO Serious Play, care oferă multe beneficii în legătură cu rezolvarea problemelor din viața de zi cu zi.

Dezvoltă inteligența emoțională

Aceasta este o tehnică de externalizare care promovează, printre altele, următoarele: abilitatea de a atinge obiective, proiecția provocărilor, imaginația și capacitatea de exprimare.

Citeste si...
Iată unde locuiesc miliardarii planetei și de ce a crescut numărul lor în ultimii 5 ani

Ajută la stabilirea conexiunilor cu alte niveluri

Se pare că jocul LEGO permite stabilirea de conexiuni cu alte niveluri. Ce înseamnă asta? Când se unesc piesele, creativitatea și imaginația sunt combinate cu munca manuală. Acest lucru facilitează diferite procese mentale care sunt legate de comunicare.

Observatorul poate dobândi o cunoaștere mai profundă cu privire la individul care creează un obiect plecând de la un joc lego. Atunci când tehnica construirii jocului lego este transferată către o echipă de lucru sau către familie, este posibil să se observe modul în care individul percepe lumea. Astfel se extinde dialogul.

Se percep mesaje a priori

Mesajele sunt primite prin asocierea ideilor și creativității, lucruri care nu pot fi observate dacă se folosesc alte metode. Datorită acestui fapt, se pot obține informații de la individ care, în alte cazuri, trec neobservate. De fapt, datorită acestor mesaje pot fi găsite soluții eficiente.

Sunt distruse barierele inconștiente

Barierele inconștiente sunt scuturi care apar neintenționat, care se referă la interacțiunea socială a individului. Dar, datorită beneficiilor psihologice ale jocului lego, aceste bariere scad încetul cu încetul, datorită faptului că are loc o mai mare cunoaștere de sine și, de asemenea, a altor indivizi.

Este dezvoltată capacitatea de rezolvare a problemelor

În anumite ocazii, o persoană se poate simți incapabilă să rezolve o problemă. Cu toate acestea, dacă de la o vârstă fragedă, indivizii creează jocuri lego, vor fi capabili să descopere informațiile necesare siguri. În acest fel, persoana poate obține informații, le poate ordona, expune și valida, extinzându-și astfel cadrul de competențe.

Se pot exprima lucruri abstracte

Aceasta înseamnă că informațiile legate de gândurile imaginare pot fi introduse în lumea reală, ceea ce poate îmbunătăți eficiența acțiunilor, îmbunătățind procesele.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile psihologice ale jocului lego pentru copii. Trebuie remarcat faptul că utilizarea jocului lego nu trebuie neapărat să cuprindă dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor, deoarece dacă multe companii recunosc beneficiile jocului de lego în munca lor, atunci adulții pot profita și ei de aceste figuri de plastic.

Dacă beneficiile jocului de lego v-au surprins în mod plăcut, nu ezitați să achiziționați jocuri lego copiilor voștri. Dacă aveți și un bebeluș în familie, puteți cumpăra pentru acesta scutece și șervețele accesând linkul  https://www.elefant.md/list/jucarii-copii-bebe/articole-bebe-si-copii/scutece-si-servetele. Spor la cumpărături!