Dacă te uiți în dulapul de la baie, este posibil să găsești sticluțe și cutii cu produse pentru față. Cu siguranță când vine vorba de corp, te bazezi pe doar două lucruri: săpun și loțiune.

Atunci când marea ta preocupare este fața, pierzi din vedere că trebuie ai grijă și de cel mai mare organ al tău: pielea. Folosirea unui scrub de corp zilnic nu este un lux.

Dacă te vei obișnui să folosești scrub pentru corp când faci duș vei avea o piele mai sănătoasă și te vei simți mult mai bine. De fapt, există multe beneficii ale exfolierii corporale pe care le poți observa după o singură utilizare.

Piele moale

Indiferent de tipul de exfoliant pe care îl vei folosi, vei observa imediat că pielea va deveni mai moale după aplicarea lui. Scruburile de corp sunt un amestec de uleiuri și săruri sau zaharuri care contribuie la exfolierea pielii. Folosirea scruburilor de corp este destul de simplă. Fă-ți un masaj de exfoliere corporală prin frecarea amestecului pe piele, în special în zonele cu pielea aspră sau uscată, cum sunt picioarele și coatele. Pe măsură ce elimini pielea moartă, scrubul de corp îți va face pielea mai moale.

Piele hidratată

Pe măsură ce vei exfolia pielea, vei constata cum corpul va absorbi mai ușor  umiditatea din abur și săpunul sau loțiunea pe care o vei aplica după asta. Acest lucru este un bun motiv de utilizare a scruburilor. Când îți vei simți pielea moale și hidratată vei avea impresia că ai avut parte de un tratament spa de exfoliere a corpului fără să fi ieșit din casă.

Piele mai curată

Oamenii recunosc că unul dintre beneficiile curățării feței este pielea mai curată. Curățarea feței elimină toxinele, grăsimea și acneea. Folosirea unui masaj complet de exfoliere a corpului va contribui la eliminarea toxinelor, transpirației și petelor.

Piele tânără

În general, porii mai mici și pielea hidratată vor face corpul să pară mai tânăr, unul dintre cele mai mari beneficii ale unui exfoliant corporal. Un scrub de corp va elimina celulele vechi și moarte  ale  pielii, o va întineri și îi va da prospețime.

Citeste si...
6 jocuri erotice prin care poţi avea orgasm fără penetrare!

Unele tipuri de produse și tratamente de exfoliere corporală au proprietăți anti-îmbătrânire, care netezesc liniile fine și ridurile.

Ușor de făcut

Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui scrub corporal este faptul că este un produs ușor de făcut acasă, folosind ingrediente naturale. Baza multor tipuri de scruburi de corp o constituie sarea de mare sau zahărul, care se găsesc cu ușurință oriunde. Amestecă sarea sau zahărul cu puțin ulei de nucă de cocos sau miere și adăugă câteva frunze de mentă, rozmarin sau uleiuri esențiale pentru o experiență de lux de curățare a corpului acasă. Poți folosi acest scrub zilnic.

Cât de des ar trebui să folosești scruburi corporale?

Deși frecvența cu care ar trebui să folosești un scrub de corp poate fi zilnică, există momente în care este mai bine să nu îl folosești în timp ce faci duș. Un masaj cu scrub de corp poate fi prea abraziv pentru pielea arsă de soare, iar ingredientele din scrubul tău pot pătrunde cu ușurință în răni deschise. În afară de acele momente, scruburile sunt perfect sigure pentru utilizarea de zi cu zi, mai ales dacă sunt preparate din ingrediente naturale.

De beneficiile de care se bucură fața ta când folosești un scrub față se poate bucura și corpul tău din cap până în picioare dacă vei folosi un exfoliant corp.

Cu toate acestea, dacă nu ai timp să-ți pregătești singură un exfoliant, caută unul în magazinele online. Ai toate șansele să găsești produse naturale de foarte bună calitate, fără parabeni, la un preț excepțional. Răsfață-ți corpul zilnic pentru a te simți cât mai bine. Spor la cumpărături!