Multe familii dăruiesc copiilor animale de companie. Acestea umplu de bucurie inima copiilor și a celorlalți membri ai familiei. Dar când decid să adopte sau să cumpere un animal de companie, familiile nu se gândesc la responsabilitatea pe care o au față de acesta și la beneficiile sale incredibile pentru copii (dar și pentru adulți).

Dacă hotărâți să vă luați un animal de companie (ne referim la pisici sau câini), acesta nu va deveni parte a familiei, ci va trebui tratat ca atare.

Nu trebuie să vă gândiți sub nicio formă la faptul că dacă nu vă acomodați cu el îl puteți da altcuiva. Animalul este o ființă vie pe care trebuie să o respectați și nu este o jucărie alimentată cu baterii pe care o puteți abandona dacă nu vă mai place. Un animal de companie nu trebuie niciodată abandonat. Și copiii trebuie să înțeleagă asta.

Animalele de companie transmit valori

Animalele transmit multe valori celor mici, valori pe care oamenii înșiși uită uneori să le transmită. Valori precum empatia, iubirea necondiționată, respectul, responsabilitatea, compasiunea, loialitatea … sunt valori pe care copiii le vor învăța datorită animalelor lor de companie. Dar, pe lângă valori, copiii pot avea parte de o mulțime beneficii în viață datorită animalelor de companie. Sunt beneficii esențiale pentru buna lor dezvoltare.

Animalele de companie reduc stresul la copii

Între animalele de companie și copii se creează întotdeauna o relație aparte. Câinii și pisicile comunică cu oamenii într-un mod special, diferit. De asemenea, contribuie la dezvoltarea emoțională a copiilor. Animalele de companie pot ajuta la dezvoltarea stimei de sine a unui copil prin reducerea stresului și anxietății.

Riscul de astm și alergii este mai scăzut

Copiii care cresc cu animale de companie au un risc mai scăzut de alergii și astm. Prin expunerea la părul animalelor de la naștere, pielea dezvoltă imunitate față de acești agenți externi.

Alături de animalele de companie, copiii se simt în siguranță

Animalele de companie nu sunt critice, nu dau ordine, nu se enervează și știu să ierte repede. Acest lucru nu se întâmplă cu adulții. Animalele sunt întotdeauna afectuoase (dacă și ele au parte de afectivitate din partea oamenilor), iar prezența lor în casă îi ajută pe copii să simtă o mare siguranță și un mare atașament.

Citeste si...
Boli care apar şi se agravează din cauza SOARELUI: Pielea este OTRĂVITĂ.

Ameliorează anxietatea datorată sigurătății

Animalele de companie pot ameliora anxietarea resimțită de copii, atunci când mama sau tatăl nu sunt acasă. Animalele de companie fac parte din familie, sunt prietenii buni ai celor mici și este posibil să le ofere sprijin emoțional în timp ce aceștia așteaptă ca părinții să se întoarcă acasă.

Imagine de sine pozitivă

Dragostea necondiționată și compania constantă a unui câine sau unei pisici ce dă dovadă de loialitate, îi vor face pe copii să se simtă importanți, lucru care îi va ajuta să aibă o mai bună stimă de sine și o imagine excelentă despre ei înșiși.

Animalele de companie îmbunătățesc relațiile cu alte persoane

Copiii care se atașează de animalele de companie sunt mai capabili să stabilească relații bune cu alte persoane, deoarece vor ști să creeze legături afective.

Animalele de companie pot reduce agresivitatea

Există studii conform cărora câinii și pisicile pot ajuta copiii hiperactivi sau excesiv de agresivi să fie mai liniștiți. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, atât câinele, cât și copilul trebuie să fie educați corespunzător, astfel încât să se poarte corect cu ceilalți.

Atunci când copiii se joacă cu pisici sau câini se calmează și se relaxează. Jocul cu animalele reprezintă o nouă lume care le permite să învețe lucruri noi, deoarece poate stimula imaginația și curiozitatea celor mici.

Animalele de companie sunt bucuria familiei

Animalele de companie devin rapid bucuria familiei. Totodată, se transformă în adevărați membri ai familiei, care umplu casă de fericire și bună dispoziție.

Ținând cont de beneficiile animalelor de companie în viața copiilor, trebuie să aveți grijă să le oferiți tot ce este mai bun. Acest lucru înseamnă că trebuie să cumpărați hrană câini sau mâncare pisici de cea mai bună calitate. Prietenii voștri necuvântători vă vor mulțumi cum știu ei mai bine, oferindu-vă dragostea lor necondiționată.