Mișcarea în aer liber are multiple beneficii care depășesc ceea ce poate oferi o sală de sport sau un centru de fitness.

Cercetările indică că mișcarea are multiple beneficii asupra bunăstării, stimei de sine și motivației.

30 minute de mișcare pe zi în aer liber, datorită soarelui și contactului cu natura,  crește nivelul de energie, ne revitalizează și ne reduce nivelul de anxietate și starea de spirit proastă zilnic. Iată 7 beneficii ale mișcării în aer liber.

Mișcare ziua în amiaza mare

Un studiu început la sfârșitul anului 2013, la care au participat o echipă multidisciplinară de 31 de parteneri din 19 țări, care a durat 4 ani, a arătat că aproximativ 13% din populația UE suferea de vitamina D.

Deficiențele de vitamina D sunt asociate cu un risc crescut de multe boli, inclusiv diabet de tip 1 și 2 și diferite forme de cancer. Vitamina D pe care o sintetizăm prin expunerea la soare în urma mișcării noastre în aer liber are beneficii mari pentru funcționarea oaselor, mușchilor și metabolismului, precum și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. În plus, este un tratament frecvent pentru depresie și alte probleme de dispoziție. Primăvara și vara, ar fi bine să ne expunem la soare în jur de 10 minute pe zi pentru a beneficia de cantitatea minimă de vitamina D. De asemenea, expunerea în timpul zilei ne poate ajuta să dormim mai bine noaptea, să ne întărim sistemul  imunitar și să crească producția de „hormoni ai fericirii”. Cu toate acestea, trebuie să luăm anumite precauții atunci când facem mișcare în anumite perioade foarte călduroase, cum ar fi vara, deoarece poate avea un efect opus și dăunător asupra sănătății noastre.

Aer proaspăt

Îmbunătățește și crește vitalitatea și puterea. Când facem mișcare în aer liber, ne luăm porția de oxigen pur cu care ne alimentăm celulele de combustie, contribuind astfel la combaterea bolilor.

O senzație redusă de anxietate

Mersul pentru prima dată la sală, mai ales în anumite momente ale zilei, ar putea fi copleșitor. Intrarea într-un mediu nou, închis și plin de oameni care trag de fiare și folosesc aparate pe care nu le-ați văzut niciodată în timp ce fac exerciții care pentru noi sunt o noutate și pe care nu știm să le facem, este posibil să nu fie cea mai bună modalitate de a începe un program de exerciții dacă ceea ce căutăm este motivația.

Mișcarea în aer liber elimină instantaneu cea mai mare parte a acestui tip de anxietate prin exerciții fizice în spații mari, cu mai puține persoane, cu exerciții ușor de efectuat și, eventual, într-un mediu pe care îl cunoaștem deja, plăcut și care poate transmite mai mult liniște și siguranță.

Citeste si...
Beneficiile orgasmului

Stimulează creierul

Mișcarea în aer liber ne stimulează mental, ceea ce alte tipuri de exerciții fizice nu pot face. Nu contează dacă facem mișcare acasă sau la sală, stăm mereu între aceiași pereți și stimuli mentali / vizuali, în timp ce mișcarea în aer liber ne permite să schimbăm în mod constant peisajul, ceea ce contribuie la stimularea creierului într-o mai mare măsură.

Beneficii psihologice

Când ne aflăm la sală, uneori simțim multe priviri asupra noastră. Atunci când facem mișcare în aer liber, acea atenție se disipează și toată lumea este mai preocupată de ceea ce face decât de alte probleme. Mișcarea este benefică pentru creșterea încrederii în sine, dar cea în aer liber poate fi și mai bună întrucât poate spori vitalitatea, îmbunătăți starea de bine, stima de sine și reduce anxietatea. În plus, nu trebuie să facem mișcare la intensitate maximă, deoarece cele mai mari efecte pozitive le au exercițiile de intensitate moderată.

O dorință mai mare de a face mișcare

Crearea unui obicei de mișcare este dificilă, dar dacă găsim un sport care ne place, vom dori să facem mereu mișcare. 

 Bucuria resimțită în timpul mișcării în aer liber poate crește dorința noastră a face sport. Mai multe studii arată că, de obicei, oamenii obișnuiesc să facă mai multe exerciții fizice în aer liber, mai mult timp.

Beneficii celulare

S-a demonstrat că oamenii au niveluri mai mici de cortizol (un hormon legat de stres) după mișcare în aer liber decât dacă fac mișcare între patru pereți. De asemenea, nivelurile de dopamină, serotonină și endorfine („hormonul fericirii”) sunt mai mari datorită acțiunii combinate a exercițiului fizic și a expunerii la soare. De asemenea, are loc și o îmbunătățire a sistemului imunitar.

Așadar, nu trebuie să ezităm să facem mișcare în aer liber ori de câte ori putem. Putem alerga, putem merge cu trotineta. Putem alege chiar și un skateboard sau longboard. Important e să facem mișcare.

Dacă vrem să ne alegem o trotinetă trebuie doar să accesăm linkul   https://www.hervis.ro/store/Lumea-Sporturilor/Skateboard-&-Role-&-Trotinete/Trotinete-&-Hoverboard-uri/c/3_scooter_skating_scooter

Dacă alegerea noastră e un skateboard îl putem cumpăra accesând link-ul https://www.hervis.ro/store/Lumea-Sporturilor/Skateboard-&-Role-&-Trotinete/Accesorii-Skateboard-&-Role-&-Trotinete/c/3_scooter_skating_zubehoer.

Spor la mișcare să avem!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.