După terminarea programului de lucru, pot apărea dureri de spate, de umeri și vă puteți simți gâtul înțepenit. Prima reacție a voastră este de a vă întinde puțin, dar în acel moment durerea se acutizează. Și atunci vă gândiți că aveți o stare proastă și vă doare tot corpul fiindcă ați lucrat prea mult. Însă este posibil ca nu acesta să fie motivul.

Adevăratul vinovat pentru durerea corporală și starea proastă este scaunul greșit pe care l-ați folosit. Majoritatea oamenilor nu sunt încă conștienți de faptul că statul prea mult pe scaun este foarte dăunător. Atunci când stați pe scaun faceți un efort fizic mai mic decât atunci când stați în picioare. Însă, dacă stați prea mult în picioare presiunea asupra corpului este mare, iar acest lucru poate avea complicații grave.

Poate crește riscul de obezitate și pot apărea probleme digestive, cardiovasculare, la coloană vertebrală etc. Un angajat care lucrează într-o țară industrializată stă mult timp așezat pe scaun, iar prevenirea apariției acestor tulburări se poate face prin găsirea unui scaun de birou perfect: scaunul ergonomic.

Termenul „ergonomie” se referă la știința aplicată în proiectarea echipamentului de lucru care vizează maximizarea eficienței unei persoane și reducerea oboselii și a disconfortului. Un scaun devine „ergonomic” atunci când este conceput special pentru a răspunde nevoilor utilizatorului său în ceea ce privește mărimea sau dimensiunea corporală a persoanei, precum și locul său de muncă special. Spre deosebire de scaunele tradiționale de birou, acestea pot fi reglate și, prin urmare, durerea de spate a unui lucrător care stă pe scaun pe tot parcursul zilei se ameliorează simțitor.

Achiziționarea de scaune ergonomice de birou este benefică la locul de muncă. Iată câteva din avantajele uimitoare ale scaunelor ergonomice pe care fiecare angajat trebuie să le ia în considerare.

Ameliorarea durerii

Ați putea crede că durerile de gât, umeri și spate sunt normale după o zi lungă de lucru, dar nu este așa. Puteți evita acest tip de disconfort investind într-un scaun ergonomic bun, prevăzut cu spătar reglabil și tetiere. Spătarul sprijină coloana vertebrală, în timp ce tetiera sprijină capul și gâtul, ceea ce împiedică înțepenirea gâtului și a umărului. Scaunele ergonomice vă pot salva și de indigestie, aceasta fiind adesea cauzată de compresia organelor digestive atunci când cineva se află prea mult timp într-o poziție necorespunzătoare.

Citeste si...  TeamDeals declara ziua reducerilor imbatabile in campania White Monday

Poziția verticală

V-ați aplecat vreodată spre echipa voastră, stând cocoșați? În acest fel, permiteți ca pelvisul să se rotească, să exercite presiune asupra zonei lombare și curbei umărului pentru a modifica greutatea. Făcând acest lucru în mod regulat, vă puteți afecta poziția generală și provoca leziuni la gât și la coloana vertebrală.

Respirație adecvată

Compresia corpului vostru nu este dăunătoare doar pentru poziția voastră, ci și pentru respirația voastră. Când nu respirați în mod corespunzător, inima și plămânii lucrează mai mult, stresând corpul. Scaunele ergonomice pot reduce aceste probleme, deoarece vă permit să stați în poziție verticală cu pieptul drept și umerii relaxați pentru a putea respira cu ușurință.

Circulația normală a sângelui

Un alt avantaj important al scaunelor ergonomice este efectul lor pozitiv asupra fluxului sanguin. Atunci când picioarele sunt ținute la un unghi de 90 de grade în timp ce o persoană stă pe scaun, sângele circulă normal. Deoarece aceste scaune sunt reglabile și pot fi dotate cu suport pentru genunchi, puteți regla înălțimea și poziția scaunului la lungimea picioarelor. Circulație sângelui fiind normală, picioarele nu vi se vor mai umfla și nu veți mai avea senzația de ” ace” în picioare.

Confort și eficiență

Confortul contribuie la creșterea productivității. Când nu sunteți prea ocupați cu întoarcerea, răsucirea și găsirea celei mai confortabile poziții, puteți să îndepliniți cele mai importante sarcini și să vă concentrați mai mult pe calitatea muncii voastre. Puteți pleca acasă la sfârșitul zilei relaxați.

Deși scaunele ergonomice sunt valoroase pentru că asigură un mediu de lucru confortabil, este important să rețineți că acestea nu previn sau vindecă complet orice boală. În afară de faptul că aveți un scaun compatibil cu nevoile corpului, auto-disciplina joacă un rol vital în obținerea confortului. Nu este nimic mai bun decât exercițiul fizic și cunoașterea poziției corecte de ședere.

Dacă v-ați dat deja seama cât de important este folosiți un scaun ergonomic la birou, vă putem spune că, dacă doriți să achiziționați un scaun ergonomic ieftin, este indicat să intrați pe promotii-scaune.ro.