Life

Beneficii ale consumului de varză

Varza este un aliment incredibil de nutritiv, care poate preveni diferite boli.

Varza este o legumă foarte populară și foarte cunoscută pentru proprietățile sale medicinale. Specialiștii susțin că aceasta conține substanțe chimice care previn cancerul, Alzheimer-ul sau îmbătrânirea.

Istoria utilizării medicinale a varzei datează din Grecia Antică, când sucul proaspăt de varză albă era folosit pentru a trata ochii răniți sau infectați. Romanii și egiptenii obișnuiau să bea suc de varză înainte de mese pentru a evita intoxicația.

Diferite tipuri de varză

Există diferite tipuri de varză, iar acestea pot fi consumate crude sau gătite. Aroma acestora variază, dar sunt alimente bogate în vitamine, fier și potasiu și sunt utilizate pe scară largă în bucătăriile din diferite culturi.

Unele dintre cele mai populare soiuri de varză sunt:

Varză albă: Este varza clasică. Se pot distinge două tipuri: cele timpurii, cu muguri mici, cele târzii, cu muguri mai mari.

Varză creață: Are frunze caracteristice (verde închis sau verde deschis). Este adesea folosită la tocănițe, supe și alte feluri de mâncare.

Varză de Bruxelles: este originară din Belgia, așa cum sugerează și numele său, și se remarcă prin dimensiunea sa mică.

Varză roșie: Frunzele sale au o culoare roșu violet, datorită prezenței unui pigment numit antocianină.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de varză

Există multe beneficii ale verzei pentru sănătatea noastră. Iată câteva dintre ele:

Tratează acneea

Sulful este considerat „mineralul frumuseții naturii”. Uscă pielea, jucând un rol decisiv împotriva acneei. De asemenea, este vital pentru sinteza keratinei, o substanță esențială pentru sănătatea părului, unghiilor și pielii. De asemenea, ajută la curățarea sângelui și la eliminarea bacteriilor și toxinelor din organism.

Previne căderea părului

Sucurile de varză și castraveți sunt bogate în siliciu și sulf, două minerale esențiale pentru creșterea și prevenirea căderii părului. Combinarea acestor două legume și aplicarea lor direct pe scalp (cu un masaj de 10 minute) înainte de culcare este benefică pentru a preveni căderea părului. Această procedură se poate face trei zile pe săptămână.

Susține digestia

Varza este foarte bogată în fibre și ajută corpul să rețină apa. Deficitul de fibre duce la constipație, care este cauza multor alte boli și riscuri pentru sănătate, cum ar fi ulcerele de stomac, durerile de cap, cancerele gastro-intestinale, indigestia etc.

Îmbunătățește vederea

Varza este o sursă bogată de beta-caroten. Varza roșie are un conținut de beta-caroten de aproape 10 ori mai mare decât varza albă. Beta-carotenul joacă un rol important în îmbunătățirea vederii, în special a vederii nocturne, și ajută la protejarea țesutului ocular împotriva deteriorării radicalilor liberi.

Îmbunătățește funcționarea creierului

Fiind bogată în iod, varza este benefică pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos. Acest mineral joacă, de asemenea, un rol decisiv în menținerea sănătății sistemului endocrin. De asemenea, varza conține vitamina K și antociani care ajută la menținerea funcției mentale și a concentrației la un nivel adecvat.

Sprijină sănătatea oaselor

Varza este bogată în calciu, care este, fără îndoială, un mineral foarte important pentru sănătatea oaselor. Varza este bogată și în magneziu și în potasiu. Aceste trei minerale esențiale protejează oasele împotriva deteriorării. De asemenea, consumul de varză previne unele probleme osoase legate de vârstă, cum ar fi osteoporoza și slăbirea generală a osului.

Întinerește

Varza conține „indol-3-carbinol”, un puternic antioxidant care joacă un rol important în detoxifierea ficatului. Ficatul este organul responsabil pentru filtrarea toxinelor din sânge. Este benefic pentru piele, menține ficatul sănătos, ceea ce previne petele. Vitamina C și vitamina A combat, de asemenea,  ridurile și pielea lăsată. Ele sunt esențiale întrucât contribuie la menținerea sănătății foliculilor de păr și a uleiurilor scalpului în stare bună.

Ținând cont de toate aceste beneficii, varza merită inclusă cât mai des în dietă. Varza se poate consuma, de exemplu, sub formă de salată, care poate fi garnitura perfectă la o friptură din carne de porc. Multă sănătate și poftă bună vă dorim!

 

blank