Sistemul bolnav care ar trebui să protejeze copiii din România a mai lăsat să moară un bebeluș ucis de propria mamă. S-a întâmplat în județul Olt.

Femeia a fost în urmă cu o lună internată la spitalul din Slatina cu bebelușul care prezenta urme de violență pe trup. O spun reprezentantii Direcției pentru Protecția Copilului, care însă nu au deschis o anchetă la acea vreme. Spun că nu aveau o informare oficială pe această temă, deși cunoșteau cazul.

Între timp, bebelușul a revenit acasă, în familie, iar mama l-a ucis într-un moment de exasperare pentru că, spun oamenii legii, nu l-a mai suportat să-l audă plângând. Tot DGASPC recunoaște că bebelușul putea fi salvat.

Director DGASPC Olt: Din păcate a uitat să ne informeze și pe noi că s-a externat minorul în familie

Rădița Piroșca, director DGASPC Olt: În 14 mai am primit o informare de la spitalul Slatina prin care ni se comunica că este internată o mamă cu posibil abuz asupra copilului și că vor fi transferați la Spitalul Marie Curie.

Am luat legatură cu Primăria din Stoienești pentru a evalua familia și de a ne informa în momentul în care se va externa copilul în familie.

Din câte am înțeles de la asistentul social au luat legatura cu spitalul Marie Curie și acolo un medic ar fi spus că nu este abuz și cercetarea nu ar fi dus la un abuz din partea mamei.

Citeste si...  Google le urează românilor ”Sărbători fericite!

Din păcate a uitat să ne informeze și pe noi că s-a externat minorul în familie.

Reporter: Dacă se luau măsuri atunci, ce credeti, putea fi salvat?

Rădița Piroșca, director DGASPC Olt: Tot timpul există o speranță, dar nu aș putea să spun exact, dar e posibil.

Femeia originară din Lituania a venit în urmă cu 3 ani în comuna Stoenești din județul Olt. Acolo s-a căsătorit cu un localnic și a făcut doi copii – fetița de două luni și un băiețel care are acum 3 ani.

În urmă cu o lună au apărut primele indicii cum că femeia și-ar agresa copiii. Ea a ajuns împreună cu fetița la spitalul din Slatina și atunci bebelușul prezenta multiple leziuni, motiv pentru care medicii de la Slatina au decis să anunțe atât Protecția Copilului dar și polițiștii.

A fost demarată o anchetă la început, dar investigația a bătut pasul pe loc pentru că cei de la Primăria Stoenești au uitat să anunțe când femeia a fost externată și a ajuns acasă cu fetița.

Astfel s-a ajuns la această tragedie, ca femeia să își omoare propriul copil cu sânge rece. Din primele informații, se pare că acea mamă criminala a lovit fetița de mai multe ori pentru că aceasta plângea.

În acest moment femeia este reținută pentru omor și va fi prezentată instanței cu propunere de arestare.