Beatrice Mahler
Actualitate, Featured

Beatrice Mahler, a vorbit despre tulpina indiană care a apărut și în Brașov

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a vorbit despre situaţia creată în urma confirmării unei tulpini de COVID la muncitori din India, aflaţi în judeţul Braşov.

Autorităţile sanitare au confirmat prezenţa tulpinii B.1.617.2 la cinci muncitori în construcţii din India, aflaţi în Colonia Bod, jud. Brașov.

Beatrice Mahler: „Tulpina indiană circulă și este prezentă în mai multe țări. Este important să testăm şi să izolăm persoanele care au fost în contact cu cei infectați. Sunt convinsă că vaccinarea poate să ofere o soluție pentru orice tulpină care a fost confirmată în România.

Beatrice Mahler: La Institutul Marius Nasta nu am avut pacienți vaccinați care să prezinte forma gravă a bolii
Noi, la Institutul Marius Nasta, nu am avut pacienți vaccinați care să fi făcut forme grave de boală. Au fost pacienți vaccinați cu ambele doze care au fost internați inclusiv în secția COVID însă internarea acestora s-a făcut din cauza patologiei asociate care trebuia gestionată – pneumonie cu alt tip de germeni, nu din cauza infecției COVID”, a declarat dr. Mahler.

Întrebată dacă scăderea numărului de infecții din raportările oficiale se reflectă şi în situația din spital, dr. Mahler a spus:

„În secţia COVID aveam în această dimineață 62 de pacienți din 80 de locuri posibile. O scădere importantă a presiunii la internare. La Terapie Intensivă, unde avem un management al cazurilor pe o perioadă mai lungă, nu se vede încă această relaxare iar presiunea este crescută, încă”.

Ea îi sfătuiește pe cetățeni ca, de Paște, să aibă, prioritar, contacte cu cei apropiați doar dacă s-au vaccinat sau au trecut prin boală şi să evite contactele cu cei care nu se încadrează în aceste categorii.

„Să evităm contactele cu cercul larg de prieteni până ce vom fi cu toții vaccinați”, a concluzionat ea.

Ministerul Sănătății confirmă existența unui focar de COVID în rândul unor muncitori străini care lucrează în județul Brașov.

Este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane sunt testate negativ.

Potrivit ministerului, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) investighează, împreună cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov.

Conform sursei citate, INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă „indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună.

La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară. Persoana s-a prezentat la laborator pentru recoltare la cerere.

Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de Autoritatea de Sănătate Publică din Anglia (PHE England), care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.


blank