Când vrei să exprimi ideea de lux în materie de telefoane mobile te gândeşti la trei nume mari care au dat o nouă semnificație anului 2019. Acestea sunt produsele a doi tigri asiatici și a unui gigant american:

  • Samsung Galaxy S10 Plus
  • Huawei P30 Pro
  • iPhone Xs Max

În ciuda prețurilor lor exorbitante, fiecare din cele trei bijuterii ale tehnologiei reprezintă o alegere ușoară pentru fanii fiecărui brand. Dar dilemele încep să apară abia în momentul în care caracteristicile fiecărui dispozitiv în parte sunt analizate și comparate în relație cu celelalte două. Care din cele trei este cel mai bun telefon mobil al anului 2019? Rămâne de văzut…

Aspect

Atât Samsung Galaxy S10 Plus cât și Huawei P30 Pro sau iPhone Xs Max sunt definite prin caracteristici cheie care le fac să iasă în evidență. Toate sunt telefoanele cu cel mai mare ecran din gama de care aparțin și sunt considerate produsul flag ship de anul acesta al fiecărei companii în parte. Cu toate acestea, niciuna din cele trei companii nu a reușit să rezolve problema camerei frontale, care la Samsung Galaxy S10 Plus arată ca o găurică în ecran, iar la celelalte două influențează aspectul fiind dispusă în celebrul decupaj în formă de lacrimă, teardrop sau notch-ul în cazul iPhone-ului.

Nu se poate spune care din cele trei este cel mai frumos telefon, dar pot fi judecate subiectiv din punct de vedere ergonomic în funcție de preferințele utilizatorului. Dimensiunile fiecărui telefon sunt următoarele:

  • Samsung Galaxy S10 Plus

Lungimea laturilor: 157.6 x 74.1 x 7.8 mm

Greutate: 175 g

  • Huawei P30 Pro

Lungimea laturilor: 158 x 73.4 x 8.4 mm

Greutate: 192 g

  • iPhone Xs Max

Lungimea laturilor: 157.5 x 77.4 x 7.7 mm

Greutate: 208 g

Astfel, deși iPhone Xs Max este cel mai greu dintre cele trei, el este în același timp și cel mai subțire, oferind și cel mai mare ecran. Samsung Galaxy S10 Plus pe de altă parte, este un exemplar mignon al telefoanelor de lux care se remarcă prin corpul ușor ca o pană. Iar Huawei P30 Pro este un exemplu de modestie și echilibru, el remarcându-se din punct de vedere al dimensiunilor doar prin cel mai alungit ecran.

Oricare din cele trei telefoane, pentru a căpăta un aspect individualizat poate fi dotat cu o husă personalizată de la itelmobile.ro pentru a ieși în evidență.

Citeste si...  Decizie controversata luata de Google!

Materiale

Din punct de vedere al materialelor din care sunt fabricate, din nou, nu se poate spune care din cele trei telefoane este cel mai bun. Pentru niciunul din cele trei modele nu s-a făcut rabat de la calitate și toate prezintă o sticlă protectoare atât pe partea din față cât și în spate care le ține mecanismul la distanță de praf și murdărie. De asemenea, fiecare din ele rezistă scufundat chiar și la o adâncime de până la un metru.

Tehnologie

Telefonul oferit de Samsung este dotat cu un procesor Snapdragon 855 în cazul dispozitivelor vândute în America și cu Exynos 9820 pentru restul lumii. Produsul Huawei se mândrește cu un Kirin 980, iar creierul dispozitivului iPhone este A12 Bionic.

Fiind produse de trei companii distincte, performanțele celor trei procesoare sunt foarte dificil de comparat între ele. Dar puse față în față cu mecanisme din aceeași familie își fac pe loc cunoscute calitățile.

Există însă o mare diferență la capitolul memorie RAM. iPhone Max XS fiind telefonul cel mai puțin dotat și dispunând de doar 4GB, iar Samsung Galaxy S10 Plus ajungând până la 12GB în varianta cea mai generoasă. Huawei pe de altă parte, și de data aceasta se clasează la mijloc cu o memorie de 8GB.

Ca sistem de operare atât telefonul Samsung cât și cel Huawei rulează pe Android 9.0 (Pie), iar telefonul iPhone, iOS 12. De aceea, la capitolul aplicații și interfață cele trei telefoane pot fi comparate, dar și de data aceasta într-un mod subiectiv. În timp ce fanii iOS nu vor alege vreodată un sistem Android, cei obișnuiți cu el nu vor fi dispuși să descopere secretele primului.

Cine câștigă bătălia telefoanelor flagship de anul acesta?

După cum reiese și din comparațiile de mai sus, este greu de stabilit care este cel mai bun telefon high-end de anul acesta. Fiecare din cele trei telefoane prezentate are plusurile și minusurile sale și cu toate acestea nu se deosebește foarte mult de competiție decât judecat din punct de vedere subiectiv. De aceea, în cele din urmă, decizia rămâne o chestiune legată de preferințe și bineînțeles, de obișnuință.