Atmosferă de război pe străzile din Atena şi în locurile publice din capitala Greciei. Oraşul care va găzdui sâmbătă, de la 20:30, finala Cupei Greciei dintre AEK Atena şi PAOK Salonic a devenit câmp de război între ultraşii celor două echipe şi forţele de ordine. Primele confruntări violente au avut loc pe timpul zilei la mai multe staţii de metrou, apoi totul s-a agravat cu lăsarea întunericului în Piaţa Karaiskaki.

Potrivit presei elene pe străzi e o ploaie de bolovani, asfaltul e acoperit cu sticle sparte şi mai multe tomberoane sunt incendiate, totul într-o atmosferă încărcată de gazele lacrimogene folosite de forţele de ordine. Au fost făcute zeci de arestări, însă Poliţia e departe de a putea linişti spiritele, mai ales dat fiind numărul foarte mare de suporteri veniţi la meci.

Citeste si...
Doiniţa Oancea şi-a scos la plajă trupul-clepsidră şi iubitul

Fiecare dintre cele două cluburi a putut vinde ultraşilor câte 17.200 de bilete pentru partida de pe Stadionul Olimpic, iar cea mai mare parte a acestora se află deja în Atena. Temerile autorităţilor sunt îndreptate către jocul de sâmbătă, dat fiind faptul că ultima finală de Cupă, cea din 2017, s-a disputat între aceleaşi echipe şi s-a lăsat cu un număr foarte mare de răniţi în urma ciocnirilor deosebit de violente care au avut loc chiar pe stadionul din Volos.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jEEw0cGVvhQ]