„Părerea mea este că Dragnea n-a vrut niciodată să dea o lege a amnistiei sau o graţiere. N-a vrut. Tocmai datorită legăturilor lui cu sistemul. El este prieten cu Coldea, cu Kovesi, cu… El a fost condamnat cu suspendare în dosarul Referendumului pentru că a fost plină de bunăvoinţă Kovesi. Sunt probe că s-au furat peste două milioane de voturi. Eu am parte din aceste probe” a declarat Traian Băsescu luni la TVR.

„Dragnea a avut un tratament preferenţial. El trebuia să ia ani grei de puşcărie pentru dosarul Referendumului”, a adăugat acesta.

Fostul preşedinte nu l-a iertat nici pe actualul şef al SRI, Eduard Hellvig, despre care spune că ar fi mărit numărul acoperiţilor din presă. Traian Băsescu este de părere că acum sunt mai mulţi jurnalişti dedicaţi lui Hellvig, decât în perioada Maior şi asta pentru că toată lumea îl laudă.

Citeste si...  Procurorul care a investigat dosarele Revolutiei vrea o ancheta in cazul Tiberiu Nitu

„În toată lumea serviciile sunt bătucite de presă, la noi serviciile, procurorii sunt lăudaţi”, a spus fostul preşedinte la TVR. Întrebat cine sunt acoperiţii din presă din era Hellvig, acesta a replicat că pot fi identificaţi după modul în care îl laudă pe şeful SRI şi evită să-i aducă critici atunci când este cazul.