traian-basescuO mica victorie a fost repurtata:procurorii au decis să îi schimbe încadrarea juridică din şantaj, fapta ce se pedepseste cu pana la cinci ani, la acuzatia de ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la un an.

„Nu mai e şantaj, e ameninţare. Se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la trei luni la un an, vedem. Înseamnă că, uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr”, spunea Traian Băsescu.

Atât la intrarea fostului preşedinte Traian Băsescu, cât şi la ieşirea din sediul Parchetului, câteva zeci de persoane au strigat şi huiduit, având pancarte cu mesajele: „Băsescu la puşcărie!”, „Băsescu, respect! Noi suntem copiii statului de drept” şi „Băsescu la Rahova pentru ce a furat!”, dar şi câţiva susţinători ai fostului preşedinte.

Citeste si...  Adriana Săftoiu rupe rândurile în PNL și BOICOTEAZĂ referendumul: este o manipulare politică ticăloasă

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Fostul şef al statului a mai spus că senatorul PSD Gabriela Firea este „o şantajistă de profesie”. „Nu e un atac la o femeie, e un atac la o şantajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine şcoala turnătorului Felix”, a precizat Băsescu.