Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, la România TV, că PSD ar trebui să propună un candidat la prezidențiale în postura unei femei care a avut succes pe plan profesional, în jur de 45 de ani, blondă și atrăgătoare, dând exemplul Croației sau Slovaciei în acest sens, potrivit MEDIAFAX.

„Eu cred că (PSD-n.red.) trebuie să caute în afara partidului. Unii o iau în glumă, eu o spun foarte serios. Trebuie să caute o femeie care nu e străină de partid, dar nu neapărat un lider arhicunoscut. Trebuie să fie o femeie în jur de 45 de ani care a reușit profesional în viață. N-are nevoie să trăiască din salariul de politician. Printre ei sau pe lângă ei s-o găsească. Dacă se poate să fie și blonduță și atrăgătoare. Uitați-vă la ce s-a întâmplat în Croația și în Slovacia. Două femei care n-au făcut politică la zi, au candidat, amândouă reușite profesional, n-aveau nevoie de banii din politică, atrăgătoare și suficient de mature ca să fie președinți peste 45 de ani. De ce nu un astfel de model și în România?”, a spus senatorul PMP Traian Băsescu.

Despre intenția ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici de a candida la prezidențiale din partea PSD, Băsescu a spus că nu are experiența necesară.

„E și el un băiat tânăr care crede că poate avea noroc în viață, numai că funcția de președinte nu-i pentru copii. Îți trebuie și experință de viață. Eu văd că își anunță unii candidatura, că au 30 de ani, că au 29 de ani, trebuie și puțină experiență de viață. Pot fi și președinți tineri. Macron e un președinte tânăr și e președintele Franței, dar bine este să ne menținem deocamdată cu Iohannis încă un mandat”, a spus Traian Băsescu.

Citeste si...
Ponta raspunde privind dosarul lui Sova

Despre o posibilă candidatură la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, politicianul a spus că „în mod cert” nu va candida.

De asemenea, Băsescu nu o consideră nici pe Gabriela Firea un bun candidat: „Ce să faci cu Firea? Că dacă face cu bugetul țării ce-a făcut cu bugetul Primăriei Capitalei, e un dezastru”.

Viorica Dăncilă a anunțat că în sondajele interne PSD pentru desemnarea prezidențiabilului va fi testat și un candidat comun PSD ADE. Întrebată dacă va fi introdus în sondaje numele lui Căln Popescu Tăriceanu, Dăncilă a răspuns „Sigur”.

Întrebată dacă ar vrea să fie printe prezidențiabili, Dăncilă a răspuns: „Nu am luat în calcul acest lucru. Fac un sondaj pentru cei care vor să candideze. O să figurez alături de alți lideri ai partidelor politice pentru a vedea cum ne poziționăm la nivel de lideri de partide”.

Până la această oră, din PSD și-au anunțat intenția de a fi testați Eugen Teodorovici, Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae. Totodată, Mihai Fifor a lăsat de înțeles că poate fi interesat.