Fostul președinte al României, Traian Băsescu, s-a declarat sceptic cu privire la șansele Laurei Codruța Kovesi de a ajunge procuror șef european. Senatorul PMP a afirmat la Digi 24 că, în cei zece ani cât a fost membru în Consiliul European, au fost doar două cazuri din câteva sute la mediere și că e greu pentru PE să câștige în dispută cu monștrii din Consiliul UE.

Băsescu îi evaluează şansele lui Kovesi la şefia Parchetului European

Fostul președinte al României, Traian Băsescu”Am fost 10 ani în Consiliul European și nu știu dacă în două cazuri din câteva sute, la mediere cu Consiliul UE , a câștigat Parlamentul. Având în vedere cutumele, prima șansa este a francezului. Consiliul, acolo sunt miniștrii, e greu pentru Parlament să câștige în dispută cu monștrii ăștia”, a declarat senatorul PMP.

Citeste si...
DOLIU în lumea medicală: Directorul INML a decedat

Echipa PE și Consiliul UE nu au ajuns la un consens nici în a treia rundă de negocieri care a avut loc joi la Bruxelles.

Parlamentul European a emis un comunicat de presă prin care a cerut Consiliului UE, la cea de-a treia rundă de negocieri să nu cedeze în fața presiunilor Guvernului României și să își reconsidere poziția față de candidatul Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Consiliul Uniunii Europene a reiterat, joi, susţinerea pentru numirea francezului Jean-Francois Bohnert în funcţia de procuror-şef european, anunţă instituţia, semnalând că negocierile ar putea fi transferate viitoarei legislaturi a PE.