Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la Digi24, că alianța dintre Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta „îi va îngropa și pe unii și pe alții” și se întreabă dacă „va aduce ALDE și Pro România în guvernare sau va ieși ALDE din guvernare pentru că nu se poate să rămână în aceiași situație în raport cu puterea”.

„Încurcate sunt căile Domnului. De fapt discutăm de rămășițe sau resturi din PSD și PNL, care dacă luăm de bun comunicatul domnului Tăriceanu formează mini-USL-ul. Partidele astea sunt formate din scursuri din celelalte partide, din resturi, din rămășițe.

Nu vor fi deloc a treia forță politică, cred că această colaborare îi va îngropa și pe unii și pe alții pentru că domnul Tăriceanu este specialist în îngropăciuni.

Nu cred că Ponta a făcut o bună afacere, dar nici Tăriceanu nu a făcut o afacere bună pentru că Ponta nu mai este escroc.

Lecuiți de performanțele lui Tăriceanu se vor despărți din nou.

Citeste si...
Victor Ponta îl face piroman pe Iohannis

Ce se întâmplă ca urmare a protocolului care se va semna între cele două partide, cu participarea ALDE în guvernare? Va aduce ALDE și Pro România în guvernare sau va ieși ALDE din guvernare pentru că nu se poate să rămână în aceiași situație în raport cu puterea”, a declarat Traian Băsescu, fondatorul PMP.

Legat de faptul dacă guvernarea Dăncilă ar trebui să rămână, fostul președinte a declarat că: „Vă spun cu toată sinceritatea, fiind un adversat convins al PSD, că va rămâne cu sau fără sintagma „ar trebui”, pentru că nimeni nu vrea să guverneze în locul lor”.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, pe Facebook, că a stabilit împreună cu Victor Ponta ca cele două partide, ALDE şi Pro România să colaboreze sub forma unei alianţe politice. Cele două formaţiuni vor avea grupuri parlamentare comune. „Vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL”, a scris Tăriceanu pe Facebook.