Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că succesorul său, Klaus Iohannis, avea suficiente pârghii constituţionale să refuze nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier şi că, probabil şeful a căzut pradă unei informaţii false.

„De trei zile, un cor întreg de artişti ai dezinformării remarcă “înţelepciunea” lui Iohannis în evidentul noncombat de la numirea Viorica Vasilica Dăncilă,”scrie Traiajn Băsescu într-o postare pe facebook.

„Argumentul suprem este invocarea art. 103 din Constituţie, fals interpretat de artiştii dezinformării şi şantajul mincinos al suspendării. În realitate, preşedintele avea marjă constituţională suficientă pentru a respinge nominalizarea făcută de Daddy. ”

Fostul şef al statului se întreabă, retoric, „cât este de constituţional ca preşedintele să dea conştient guvernul pe mâna condamnatului Dragnea?” Şi tot el răspunde; „Eu cred că acesta este cel mai mare risc, pentru evitarea căruia Preşedintele României trebuia să uzeze la maxim de prerogativele sale constituţionale. Vom vedea, dar atunci va fi prea târziu!”

Citeste si...  Traian Basescu face apel la Iohannis sa stea departe de "turnatorul Felix"

Mesajul lui Traian Băsescu către şeful statului se încheie cu un PS ironic:  „Oare cine l-o fi păcălit pe Iohannis cu povestea că la ora 18.00 Daddy urma să anunţe suspendarea ?”