Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că PMP va milita, în cadrul Parlamentului European, pentru nerecunoașterea Kosovo, iar UE trebuie să se implice „foarte puternic” în problema tensiunilor dintre Kosovo și Serbia.

„O altă problemă pe care o avem este legată de situația din Balcanii de Vest, în mod deosebit tensiunile dintre Kosovo și Serbia legate de problema comunităților sârbe din nordul Kosovo. Aici, poziția noastră este că UE trebuie să se implice foarte puternic, cu atât mai mult cât Serbia este într-un calendar de negociere a Tratatului de aderare cu UE și să patroneze o soluție negociată. În continuare, ne menținem poziția pe care am avut-o de când eram președinte, că nu vom recunoaște Kosovo, cum nu vom recunoaște nici anexarea Crimeii. PMP va milita pentru aceste nerecunoașteri”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferință de presă susținută, sâmbătă la Constanța.

Citeste si...
Băsescu a împărţit flori la sediul PMP.

Kosovo și-a declarat unilateral independența față de Serbia în 2008. În timp ce Statele Unite și majoritatea statelor Uniunii Europene i-au recunoscut independența, Serbia, Rusia și China continuă să se opună declarației Kosovo din 2008.

Traian Băsescu, cel care deschide lista candidaților PMP la europarlamentare, a fost sâmbătă prezent la Constanța cu ocazia campaniei electorale derulate de partid la alegerile pentru PE din 26 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.