Bărbatul de 66 de ani bătut cu sălbăticie în 31 martie de doi tineri într-un pasaj din Braşov va fi plasat într-un centru din Bihor şi i se va construi o casă, pe care urmează să o împartă cu alte persoane care au nevoie de ajutor, scrie medicul Vasi Rădulescu.

Medicul din Bucureşti, impresionat de povestea bărbatului, care s-a implicat de la început în ajutorarea lui, scrie, joi, că s-a încercat pensionarea pentru demenţă în formă medie a lui Dumitru Neculai, însă în momentul în care s-a aflat că ar beneficia de la stat de 35 de lei pe lună, s-a renunţat la această soluţie, iar spitalul din Focşani nu-l mai poate ţine pentru că aşteaptă zeci de pacienţi şi pentru că nu era asigurat.

”Credeţi că asistenţa socială ar fi rezolvat ceva? Vă spun eu: nu! Am rugat familia să îl ia pe TATĂL LOR o perioadă până găsim o soluţie. Păi stai că nu putem, păi nu avem unde, păi…Am sunat la centre şi nu aveau loc. Sau nu aveau condiţii pentru un om care necesită atenţie deosebită. Să îi luăm o casă, au zis unii. Serios? Să stea singur un om cu Alzheimer? Exclus. Să dăm banii familiei. Păi nu erau ai familiei, îmi pare foarte rău. Erau daţi de oameni buni care au vrut să ajute bătrânul bătut la Braşov, scăpat cu viaţă ca prin minune”, scrie medicul.

Citeste si...  CUTREMUR IN... BIHOR!

În cele din urmă, un bărbat din Bihor, la Tinca, care în centrul său îngrijeşte 300 de oameni, s-a arătat dispus să îi ofere un loc lui Dumitru Neculai. ”Ne-am gândit că e bine, că se va rupe de Focşani şi Braşov, că va avea supraveghere, că nu va bea, că va avea toate condiţiile. Bun, dar ce facem cu banii? Ne-am gândit aşa: să facem o casă acolo, cu curte, cu un animal, aproape de centru. Să o dăm în uz domnului Dumitru, dar să aparţină de centrul domnului Paşca Viorel. Să mai punem 1-2 oameni în ea. Ea în timp să rămână pentru acel scop, de a ajuta şi alţi oameni în nevoie. Sunt teribil de mulţi. Totul transparent. Cu voia voastră. Dacă îi cumpărăm pe undeva ceva, o să fie dezastru. Garantez. Dacă îl punem să stea singur, la fel. Iar banii nu sunt ai familiei sau ai mei. Banii sunt ai donatorilor care au vrut să-l ajute pe domnul Dumitru. Şi vreau să-i facem bine, nu mai mult rău. De rău a tot avut parte”, mai scrie medicul.

Majoritatea internauţilor se declară de acord cu ideea medicului.