Life, Stiri

Bărbaţi la cratiţă. Liviu Vârciu, inspirat în bucătărie de bunica lui.

O întrebare delicată, pe care şi-o pun mulţi, de ani de zile, este „Cine sunt cei mai buni bucătari, femeile sau bărbaţii?“. Mulţi spun că cei mai buni bucătari sunt bărbaţii, însă noi nu am găsit încă un răspuns.

855141l-640x0-w-92600696

Luându-ne după gura lumii, am decis să-i luam la întrebări pe masculii din showbizul autohton, să vedem cât de buni bucătari sunt ei. Unul dintre cei care ne-a acordat un interviu despre gătit este Liviu Vârciu, vedetă Kanal D şi totodată cel care va prezenta, începând cu 28 iulie, de la ora 22.15, emisiunea „O iubire de-o vară“.

De când eşti pasionat de gătit?

Liviu Vârciu: Gătesc din pasiune, de foarte mult timp. Gătitul este una dintre activităţile care mă relaxează, îmi dă o stare de bine. Pasiunea pentru gătit este dusă la extreme atunci când foamea atinge punctul de maximum.

Când ai gătit pentru prima oară şi ce ai gătit atunci?

A trecut ceva vreme de atunci. Am încercat să gatesc o tocăniţă aşa cum o prepara bunica mea. Normal că nu a ieşit ca cea preparata de bunica, dar se putea mânca. (râde)

Ce bucătar celebru te inspiră? De unde ţi-a venit această pasiune?

Singura persoana care mă inspiră în materie de gastronomie este bunica mea. De la ea am învăţat să gătesc aproape orice. Bunica mea este singurul bucătar celebru din viaţa mea!

Care este mâncarea ta preferată?

Nu am un preparat anume pe care îl prefer, ci gătesc şi mănânc ce doresc papilele mele gustative în ziua respectivă.

Ce ţi se pare că este cel mai uşor de gătit?

Cred că cel mai uşor preparat culinar pe care îl poţi face sunt spaghetele arabbiata. Fierbi pastele şi apoi arunci sosul peste ele, nimic mai simplu.

Cât de des găteşti?

În medie, gătesc de 4-5 ori pe lună. Mi-aş dori să am timp mai mult pentru această pasiune, dar nu prea am timp să stau acasă din cauza programului meu. Şi în această vară voi fi ocupat cu filmările.

Începând cu 28 iulie, de la ora 22.15, voi prezenta împreună cu Ilinca Vandici, în direct, emisiunea “O iubire de-o vară”, la Kanal D.

Pentru cine găteşti de obicei?

Gătesc pentru mine, pentru a-mi potoli foamea… Gătesc prietenilor atunci când ne reunim la mine acasă.

Descrie-ne reţeta ta preferată.

Tocăniţă de viţel – pe lângă ingredientul de bază se adaugă, după preferinţe: ciuperci, dafin, sos de roşii, ceapă, morcov, etc.

După ce se taie carnea cubuleţe, o presărăm cu făină şi o prăjim uşor.
Se adaugă ceapa şi legumele.

Se adaugă vin, completând cu apă cât să acopere carnea. Se dă la cuptor până când carnea este făcută. Punem sosul de roşii, o băgăm pentru câteva minute la cuptor şi… Pofta bună!

blank