Un bărbat în vârstă de 26 de an ani a murit sâmbătă după ce a fost atacat de un rechin în timp ce făcea surfing în statul american California, au anunţat autorităţile din cadrul parcului naţional din Santa Cruz, citate de agenţia DPA.

Atacul a avut loc în jurul orei 13:30, la circa un kilometru şi jumătate de plaja Manresa State Beach, potrivit unui comunicat emis de Departamentul pentru Parcuri şi Recreaţie. Biroul Şerifului din Santa Cruz a precizat că zona este cunoscută şi sub numele de Sand Dollar Beach.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost declarat decedat la faţa locului, transmite Agerpres.

Autorităţile au declarat că nu se ştie din ce specie făcea parte rechinul care l-a atacat şi ucis pe surfer.Zona va rămâne închisă pe o distanţă de o milă (1,6 kilometri) la nord şi la sud de locul atacului timp de cel puţin cinci zile, în conformitate cu protocolul parcurilor naţionale.

Citeste si...  Ce privire! Cum se uită fostul președinte al Franței la soția lui, Carla Bruni

Potrivit celui mai recent ordin de sănătate publică din Santa Cruz, plajele sunt închise publicului între orele 11:00 şi 17:00, însă este permisă traversarea plajelor pentru practicarea sporturilor, precum înot, caiac-canoe sau surfing.

Statul la plajă şi “alte activităţi pasive sau sedentare” la malul apei sunt interzise şi pot fi sancţionate.

Sursa: Agerpres