Nicolae Bănicioiu a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că reuşita zilei este validarea tuturor candidaturilor, precizând că Viorica Dăncilă este premierul României şi preşedintele organizaţiei de femei, are multă treabă şi nu ar trebui „încărcată cu alte treburi”.

„Mi-am exprimat nemulţumirile în interiorul şedinţei, dar prefer să nu le spun. Le-am spus colegilor mei şi le-a înţeles şi preşedintele partidului şi ceilalţi colegi din conducerea partidului, dar marea reuşită a zilei de astăzi (vineri -n.r.) şi o salut şi este vorba despre validarea tuturor candidaturilor. Vreau să le mulţumesc pentru asta colegilor care vin la Bucureşti , unii au plecat deja din ţară, deci colegilor delegaţi care, sunt convins, că au făcut ei presiunile necesare pentru a-i convinge pe reprezentanţii loc în CEx să voteze pentru aceste lucruri. Şi iată cum buturiga mică răstoarnă carul mare. Jocurile subterane şi ascunse ale unora nu se potrivesc cu socotelile oamenilor”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Întrebat ce şanse are având în vedere că sunt doi candidaţi contra Vioricăi Dăncilă, fostul ministru al Sănătăţii a precizat atât el cât şi Ecaterina Andronescu sunt oameni maturi şi raţionali şi nu vor diviza voturile.

Citeste si...  Un cunoscut membru CSM face dezvaluiri senzationale. Iata ce marturiseste

„Eu cu doamna Andronescu suntem capabili de o astfel de discuţie. Eu nu candidez, şi nici domnia sa, pentru o funcţie. Nu asta mă recomandă pe mine membrilor de partid. Era bine să se gândească toţi la binele partidului”, a completat Bănicioiu.

Referitor la candidatura Vioricăi Dăncilă, Nicolae Bănicioiu a precizat că aceasta are deja foarte multă treabă la Palatul Victoria.

„Doamna Dăncilă deţine funcţia de premier al României, preşedinte al organizaţiei de femei. Eu cred că doamna Dăncilă are foarte multă treabă de făcut la Guvern şi la organizaţia de femei şi nu ar mai trebuie să o încărcăm cu alte treburi foarte importante, de preşedinte executiv. Asta înseamnă enorm de mult la un partid atât de mare cum e PSD”, a concluzionat Nicolae Bănicioiu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, după şedinţa CExN al partidului, că toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot.