Vineri, 11 noiembrie, începe campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, alegeri care marchează revenirea la votul pe liste. Partidele politice și candidații independenți au la dispoziție 29 de zile pentru a convinge alegătorii să îi voteze, 6506 candidați luptându-se pentru obținerea unui mandat de senator sau deputat.

Noul Legislativ va avea aproximativ 466 de parlamentari față de 588, câți au fost aleți în anulș 2012, când sistemul electoral prevedea colegii uninominale.
Organizarea alegerilor parlamentare vor ține cont de noile prevederi ale legii în ceea ce privește finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, candidaţii la Camera Deputaţilor sau Senat având la dispoziţie un buget maxim de 60 de salarii minime brute. Cheltuielile efectuate nu pot fi mai mari decât contribuţiile electorale depuse, atrage atenţia AEP, în Ghidul pe care îl pune la dispoziţia competitorilor electorali. Afişele electorale vor avea dimensiuni mai reduse decât în alţi ani, iar afișele electorale care combină culori sau alte semne grafice sunt interzise. De asemenea, vor fi interzise spectacolele, serbările, distribuirea de pixuri, căni, ceasuri, tricouri, dar și annerele, mesh-urile, panourile publicitare mobile, steagurile publicitare, calcanele, ecranele publicitare, indicatoarele publicitare direcţionale, structurile de publicitate autoportante, etc.

Citeste si...  Iohannis întâlniri cu simpatizanţii PNL din Diaspora lea mărturisi că se afla în război cu PSD-ul