Avocatul Gheorghe Piperea consideră că Guvernul, în loc să apeleze la mila publică, poate să ia „cateva sute de milioane de euro din bugetul serviciilor secrete, pe care să le aloce spitalelor, sutelor de fabrici si fabricute românesti care stau degeaba, desi ar putea produce echipamente medicale de protectie”.

„Cand si-a facut bugetul pe 2020, ignorand cu dezgust parlamentul, guvernul Orban a taiat alocatii bugetare de miliarde de lei de la sanatate si invatamant, pe motiv cã, dupa glagoria tipului de la finante (care se tunde cu barda si isi face freza cu grebla), sanatatea si invatamantul nu sunt prioritati, ci ipocrizii.

Gheorghe Piperea Guvernul ar putea apela la bugetul serviciilor secrete

Acum, guvernul Orban plateste teledonuri si campanii care apeleaza la mila publicului, pentru ca se cam termina banii de spitale.
Cu toate acestea, prin acelasi buget pe 2020, acelasi guvern Orban a burdusit serviciile secrete cu peste 650 de milioane de euro.

De vreme ce teroristii nu prea sunt interesati de Romania (slava Domnului!), iar lupta anti-coruptie a luat o pauza, pentru ca actorii acestei piese mediocre sunt obligati sa practice si ei distantarea sociala, si pentru ca de securitatea alimentara si medicala a tarii s-a ales praful, este clar ca munca cu butoanele, ochiul si timpanele o fo’ ineficienta si, in plus, acu’ e in somaj tehnic. Acoperitii – persoane fizice stau acasa, iar acoperitii – comercianti sunt inchisi pana la noi ordine.

Gheorghe Piperea Guvernul ar putea apela la bugetul serviciilor secrete

Acestea fiind spuse, e clar ca, pe langa mila publica, guvernul poate lua cateva sute de milioane de euro din bugetul serviciilor secrete, pe care sa le aloce spitalelor, sutelor de fabrici si fabricute romanesti care stau degeaba, desi ar putea produce echipamente medicale de protectie (nota – deocamdata, guvernul Orban a preferat comertul cu firme de masoni-bucatari de prin judetul Giurgiu), precum si sutelor de spitale si unitati militare inchise prin 2011 de guvernul Boc si care ar putea fi redeschise temporar pentru carantinare.

Citeste si...  Vesti bune despre Gabriel Cotabita

Ca tot face curand dl presedinte Johannis o sedinta CSAT, pentru a pregati prelungirea starii de urgenta cu inca 30 de zile (cel putin), poate se reuseste sa se puna aceasta sugestie in practica. Si poate se reuseste sa se puna o pauza in achizitiile de armament la mana a doua sau a treia. Nu de alta, dar Germania si Olanda tocmai au torpilat ideea de solidaritate europeana, refuzand orice tip de finantare cu bani europeni a eforturilor de depasire a pandemiei si a enormei crize economice ce prinde radacini de o luna-doua in Europa si in lume. De aceea, e clar, trebuie sa ne descurcam singuri, cu ceea ce avem.

Cu spalatul des pe maini si cu distantarea sociala nu rezolvi decat o mica parte din problema, mai mult psihologica: omul are impresia ca este safe in cutia sa de confort. Dar sistemul sanitar are nevoie de medici si asistente, sanatosi fizic, mental si emotional, de echipamente de protectie si de spatii de carantinare. Iar omul de rand, cel care sta acasa sau cel care inca lucreaza, are nevoie de mancare, medicamente, casa si utilitati. Altfel, se va revolta. Si multi vor iesi in strada. Mai grav este ca unii, nu putini, vor recurge la violenta, furt si distrugere, pentru supravietuire sau doar pentru a-si marca teritoriul pentru viitoarea jungla economica si sociala care ni se pregateste.

Stiu ca e lung si prolix mesajul de mai sus. Pentru mai usoara intelegere, iata o prescurtare: luati bani de la serviciile secrete si din fondul de achizitii de armament; nu stati cu mana intinsa, la mila publicului!”, a scris Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.