Traian Bărbăcioru, avocatul lui Radu Mazăre, confirmă intenția fostului primar al Constanței de a cere azil politic în Madagascar, țară unde Mazăre a plecat, de Crăciun.

Avocatul lui Radu Mazăre a declarat, în direct la Antena 3, că motivele plecării fostului edis au fost deja expuse în scrisoarea trimisă de Radu Mazăre autorităților române.

Traian Bărbăcioru a mai spus că fostul primar al Constanței nu avea interdicția de a pleca din țară, singura sa obligație fiind aceea de a se prezenta la secția de Poliție, pentru controlul judiciar.

„Evident că poate fi una dintre variante. Din perspectiva apărării, sunt două variante legale: Ar putea cere Parchetul emiterea unui mandat de arestare preventivă sau instanța din oficiu să pună în discuție acest mandat. E foarte important să subliniem, domnul Radu Mazăre nu a fugit din țară, nu avea interdicție, dânsul nu se asunde a precizat locul unde se află, mai departe rămâne la latitudinea autorităților române dacă vor trimite mandat de arestare. Nu există o hotărârîre definitivă”, a declarat avocatul Tiberiu Bărbăcioru, la Antena 3.

„Domnul Radu Mazăre a fost audiat, ne așteptăm să se propună un mandat de arestare. Dar nu va rezolva și nu va dinamiza procesul penal. Singura obligație era de a se prezenta la poliție pentru a justifica prezența sa în țară în apropierea termenelor de judecată. Prezența inculpatului în fața instanței nu este obligatorie. Nu are un impediment ca procesul penal să-și urmeze cursul”, a mai spus ăpărătorul lui Mazăre, care a confirmat că fostul edil a cerut azil politic în Madagascar.

Citeste si...  Traian Băsescu: Nu exclud să fiu SUSPENDAT şi a treia oară. Am fost UMILIT de oamenii ăştia, trimis la GARAJ

Judecătorii de la ICCJ ar putea decide miercuri arestarea în lipsă a lui Radu Mazăre. Instanța supremă urmează să stabilească dacă va analiza situaţia fostului edil înainte de 23 ianuarie.

Magistraţii de la instanţa supremă au fost sesizaţi de organele de poliţie cu privire la plecarea lui Radu Mazăre din ţară. Ei vor stabili, după terminarea zilelor libere prilejuite de trecerea în noul an, dacă vor dispune arestarea în lipsă a lui Mazăre.

Judecătorii vor decide dacă iau în discuţie situaţia fostului edil înainte de primul termen din dosarul în care Mazăre avea instituit controlul judiciar. Acesta este fixat pentru data de 23 ianuarie.