Unul din cei doi piloţi ai avionului Airbus A320 al companiei Germanwings care s-a prăbuşit în Alpii francezi a părăsit cockpitul şi nu a mai putut reveni, potrivit înregistrărilor sonore recuperate de anchetatori, a făcut cunoscut joi o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

Avion prăbușit în Franța
„La începutul zborului, se aude cum echipajul vorbeşte normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o uşă care se deschide şi se închide, zgomote care arată că cineva bate în uşă şi apoi nu mai este nicio conversaţie până în momentul prăbuşirii”, a menţionat această sursă care a cunoaşte conţinutul înregistrărilor şi a confirmat o informaţie publicată de jurnalul american New York Times.

Cei doi piloţi vorbeau în germană. La sfârşitul zborului, alarma care indică apropierea de sol izbucneşte, a adăugat aceeaşi sursă, fără să fie în măsură să precizeze dacă este vorba de comandantul de zbor ori copilotul cel care a părăsit cockpitul.
Din pacate lucrurile stau altfel. Copilotul suferea de o foarte grava forma de depresie si lua medicamente pentru a o trata. Degeaba, datorita faptului ca in doar cateva minute de cand pilotul a plecat la toaleta, copilotul a infaptuit imprudenta de a supraveghia foarte prost aeronava si inevitabilul s-a produs. Dureros pentru atati calatori.

Citeste si...  A început salvarea copiilor din peștera inundată din Thailanda. Primii, aduși cu bine la suprafață. Operațiunea continuă

O altă sursă apropiată dosarului a dezvăluit AFP că copilotul a intrat „recent în compania” germană Germawings (filială a Lufthansa), „la sfârşitul lui 2013, cu câteva sute de ore de zbor la activ”.

Naţionalitatea sa nu este cunoscută cu certitudine, a continuat sursa respectivă.

Din pacate auzim tot mia multe lucruri din acestea si nu este pe cat de putin normal ca sa nu se faca sute de teste pentru a sti sigur ca tot echipajul este sanatos mental.