df (12)

MAE informeaza ca OMS a declarat ca problema raspandirii internationale a virusilor poliomielitei constituie o urgenta si a emis o recomandare de vaccinare a tuturor persoanelor care calatoresc in Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia si Siria.

“Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii asupra faptului ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca problema raspandirii internationale a poliovirusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie o urgenta si un risc de sanatate publica de importanta internationala.

In acest sens, Organizatia Mondiala a Sanatatii a emis o recomandare de vaccinare cu o doza de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care calatoresc pe termen scurt sau lung in Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia si Siria”, se precizeaza in comunicatul transmis joi de MAE.

Potrivit sursei citate, vaccinarea se va face cu 4 saptamani inaintea calatoriei sau pentru cazuri de urgenta inaintea plecarii.
“Vaccinarea va fi consemnata pe un format al Organizatiei Mondiale a Sanatatii «Certificat de vaccinare sau profilaxie» specificat in Anexa 6 a Regulamentului Sanitar International 2005 (carnetul galben).

Acest carnet va insoti documentele de calatorie”, se mai arata in comunicat.
MAE recomanda cetatenilor romani interesati sa se informeze asupra atentionarilor emise de catre institutiile medicale autorizate din statele mentionate referitor la aceasta problematica si sa consulte website-urile de specialitate inainte de a se deplasa pe teritoriul acestora.

Citeste si...  Aproape 90% dintre românii din străinătate l-au votat pe Iohannis.