Anunţul Guvernului de reducere a TVA la alimente la 9% a stârnit un val de reacţii in tara,  în majoritate pozitive, mai ales pentru oamenii de rand care spera sa simta aceasta masura „in buzunarul prorpriu”. Nu la fel au stat lucrurile în privinţa creditorilor externi. FMI şi Comisia Europeană au avertizat asupra pericolelor care se ascund în spatele unei asemenea măsuri de relaxare fiscală.
 
Reducerea TVAFostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, celebru pentru reactiile sale si comentariile acide pe orice subiect, remarcă „discrepanţa între propaganda internă şi semnalele externe privind scăderea TVA la alimente”.
„Cand s-a facut anuntul, am auzit numai voci optimiste la televizor. Analisti economici, producatori, comercianti cu lacrimi de bucurie ne anuntau ce bine va fi pentru romani ca vor manca mai mult si mai ieftin. FMI, Comisia Europeana si, ce-i drept, singura institutie lucida din Romania, Consiliul Fiscal, au atras si atrag atentia ca e o mare pacaleala si ca ne jucam cu echilibrele macro-economice. Dar nimeni nu pare sa ii auda. Peste tot numai voie buna si entuziasm. Nu e prima oara cand ma intreb daca nu cumva noi, romanii, nu avem creierul in burta. Si ca politicienii stiu asta”, scrie Lărăzoiu pe Facebook.
Citeste si...  Acord pe Codul Fiscal