Joe Biden: „Există ţări care exploatează corupţia pentru a putea să exercite influenţe nefaste şi să submineze suveranitatea ţărilor din jur”

 Biden

Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a declarat, miercuri, la Cotroceni, că o altă formă de tiranie o reprezintă corupţia şi că atunci când politicienii pot fi cumpăraţi, când tribunalele pot fi cumpărate, iar presa face propagandă, acolo există o societate care poate fi manipulată din exterior.

„Corupţia reprezintă o alta formă de tiranie şi poate reprezenta un pericol nu numai pentru economia unei ţări, ci şi pentru securitatea naţională. Există ţări care exploatează corupţia pentru a putea să exercite influenţe nefaste şi să submineze suveranitatea ţărilor din jur”, a spus vicepreşedintele SUA în alocuţiunea din finalul vizitei oficiale la Bucureşti.

El a mai afirmat că, atunci când tribunalele şi politicienii pot fi cumpăraţi, societatea poate fi manipulată din exterior.

„Atunci când politicienii pot fi cumpăraţi, când tribunalele pot fi cumpărate, presa face propagandă, acolo veţi găsi o societate care poate fi manipulată din exterior, o societate care pierde controlul asupra propriului destin. Am văzut în Ucraina cum 15 ani de corupţie au subminat sistemul lor de instituţii militare şi capacitatea ţării de a se apăra”, a adăugat Joe Biden.

Cum vă sună ultimul citat?! Parcă seamănă cu o situaţie extrem de cunoscută în România sau e doar o părere?!

 

 

Citeste si...
Dumitru Dobrev, consilierul USB care a votat de două ori în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti va demisiona