Telemunca oferă o gamă largă de beneficii pentru organizații și angajații acestora.

Beneficii pentru companii:

Pentru afacere:

Creșterea productivității este echivalentă cu venituri mai mari și o dezvoltare a afacerilor.

Costuri previzibile asociate cu flexibilitatea investițiilor în tehnologii și resurse umane care vor răspunde cererii. O cerere mai mare, dezvoltarea organizației odată cu includerea telesalariaților, costuri fixe scăzute. Reducerea costurilor fixe de întreținere, servicii publice, printre altele.

Pentru operațiuni:

Controlul și monitorizarea permanentă a dezvoltării sarcinilor programate prin instrumente tehnologice.

Procese descentralizate, dar interconectate.

Pentru domeniul resurselor umane:

Îmbunătățirea condițiilor de recrutare în vederea angajării de personal calificat, indiferent de localizarea sau disponibilitatea de deplasare la sediul organizației.

Rata de retenție mai mare a personalului instruit.

Echilibrul dintre locul de muncă și spațiile personale ale angajaților, care generează o calitate superioară a vieții care se traduce într-o productivitate mai mare.

Beneficii pentru lucrători:

Angajații din diverse companii au posibilitatea de a lucra în alte locuri decât în ​​biroul lor. Au astfel oportunitatea de a-și îmbunătăți calitatea vieții și de a-și spori performanța. Dintre beneficiile specifice pentru ei fac parte:

Economiile privind timpul de deplasare de acasă la birou și invers.

Economiile privind banii destinați pentru deplasare la serviciu. Se reduc costurile de combustibil sau plățile pentru transportul public.

Economiile și îmbunătățirile semnificative ale alimentației și sănătății lucrătorilor, prin consumul de alimente preparate în propria casă.

Îmbunătățirea sănătății prin reducerea stresului cauzat de navete și cheltuielile aferente, precum și oportunități de a include în rutina zilnică suficient timp pentru îngrijirea fizică.

Reducerea emisiilor de CO2 și a impactului asupra mediului produs de fiecare lucrător în timpul deplasărilor și a consumului de energie în birouri.

Îmbunătățirea legăturilor de familie și de vecinătate prin prezența fizică mai mare în casă și în alte spații de socializare.

Optimizarea activităților personale datorită dezvoltării abilităților de gestionare a timpului și a sarcinilor.

După cum se poate observa, telemunca are o serie de beneficii deloc de neglijat. În plus, este o activitate din ce în ce mai populară, reglementată de Legea 81/2018.

Potrivit legii, atât angajatorul, cât și telesalariații au anumite obligații în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă. De altfel,  Legea 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă prevede că angajatorul are obligația de a asigura fiecărui angajat o instruire suficientă și adecvată în domeniul securității și sănătății în muncă, în special sub formă de informații și instrucțiuni de lucru, specifice locului de muncă și postului său:

Citeste si...  IDEI PENTRU CEA MAI BUNĂ STRATEGIE PROMOȚIONALĂ PE TIMP DE VARĂ

a) la angajare;
b) la schimbarea locului de muncă sau la transfer;
c) la introducerea unui nou echipament de muncă sau a unor modificări ale echipamentului existent;
d) la introducerea oricărei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
e) la executarea unor lucrări speciale.
Instruirea in domeniul SSM si SU prevăzută trebuie să fie:

a) adaptată evoluției riscurilor sau apariției unor noi riscuri;
b) periodică și ori de câte ori este necesar.
O astfel de instruire este posibilă datorită platformei puse la dispoziție de Euramis, o firmă de protecția muncii din Bucureșticare oferă servicii externe de protecția muncii.

Euramis propune clienților săi prima platformă e-learning de verificare a cunoștințelor. Această platformă se adaptează perfect și telesalariaților. Prin intermediul ei aceștia sunt instruiți și testați online.

De asemenea, se evaluează online salariații care lucrează la domiciliu sau în alte locații. Totodată, Euramis se ocupă de elaborarea unei instrucțiuni specifice pentru telemuncă, respectiv pentru telesalariați și de elaborarea unui plan de prevenire și protecție (sau îl completează pe cel existent) specific pentru activitățile de telemuncă.

Această platformă de instruire permite angajaților să-și verifice și să-și testeze cunoștințele în domeniul SSM și SU. Această platformă simplifică și ușurează activitățile de instruire SSM și SU. Acestea se vor efectua mult mai simplu, mai rapid și mai eficient.

Platforma poate fi acesată în orice moment, din orice locație, de pe orice dispozitiv. Este rapid, ușor și simplu. Utilizatorii vor descoperi informații complete, actualizate și care respectă prevederile legale. Munca telesalariaților este în siguranță deplină.

Euramis, partenerul EU-OSHA -Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă oferă cele mai bune servicii de protecția muncii, securitate și sănătate în muncă (SSM), situații de urgență, care pot fi accesate prin platforma online de instruire și testare.

Euramis prestează servicii în toată țara, chiar și în Europa. Găsește mereu soluții practice și eficiente la problemele de protecția muncii și situații de urgență, pentru a ține riscurile sub control.

Euramis reprezintă soluția perfectă pentru conformarea cu cerințele legale privind securitatea și sănătatea în muncă.