Cumpărăturile reprezină un mod foarte iubit de petrecere a timpului liber şi de relaxare, mai ales pentru femei. Alegerea unor haine potrivite necesită un oarecare efort – nu numai că trebuie să alegi haine care să te avantajeze, să porţi ceva care e la modă acum şi să combini culorile cât mai potrivit, dar trebuie şi să eviţi să te îmbraci la fel ca cineva, fie că vorbim despre o persoană dragă sau despre un necunoscut de pe stradă.

Second hand

După cum se ştie foarte bine, hainele second hand (la mâna a doua) sunt obiecte vestimentare care au aparţinut altcuiva înainte. Astfel, o persoană foloseşte articolul respectiv, pe care, dacă este într-o stare bună, în loc să-l arunce, îl redistribuie pentru a-l putea cumpăra altcineva. Acest mod de operare a început înainte de anii 1960, prin obiceiul de împrumutare sau donare a hainelor folosite înainte, prietenilor sau rudelor etc. După acea dată, conceptul a început să cunoască o expansiune majoră, în prezent, acestea găsindu-se nu doar în magazinele de specialitate de pe bulevard, cât şi în mediul virtual, toată lumea dorind să găsească cele mai ieftine haine second hand.

Cumpărarea de îmbrăcăminte de la astfel de mazine oferă o gamă largă de avantaje. Cel mai evident este posibilitatea de economisire – în multe cazuri, oamenii nu îşi pot permite să cumpere haine de la companii celebre, alegând un magazin second hand care oferă adesea haine de marcă şi aproape noi, la un preţ mult mai mic. La rândul tău, poţi să faci şi tu bani – când te plictiseşti de hainele tale şi vrei să-ţi schimbi garderoba, există situri pe care poţi să pui anunţuri care te vor ajuta să le vinzi sau chiar să le vinzi tu la rândul tău la magazine de second hand, dacă acceptă să cumpere haine.

Hainele de la second hand îţi oferă siguranţă de unicitate. Şansele ca altcineva din acelaşi oraş să aibă acelaşi model ca tine sunt foarte mici, în general, magazinele de second hand oferind un singur exemplar dintr-un model. De asemenea, fiind adesea produse în vest, prezintă o calitate superioară hainelor pe care le găsim în alte magazine, care sunt realizate în China sau Turcia, unde se pune mai mult accent pe cantitate, nu pe calitate.

Dacă îţi place shopping-ul, cumpărăturile în magazinele second hand sunt o adevărată plăcere, deoarece, de obicei, sunt foarte spaţioase şi oferă săptămânal un stoc nou, hainele fiind mereu diferite. Într-un raft din mall vei găsi acelaşi model pe diferite culori – într-un magazin second hand, nu vei găsi aceeaşi haină de două ori, indiferent de numărul rafturilor.

O concepţie greşită se referă la faptul că acestea ar fi murdare. Acest lucru nu este adevărat pentru că persoanele care le donează le spală înainte, iar înainte de a fi scoase la vânzare, toate trec prin diferite procese de dezinfectare şi curăţare. O altă concepţie greşită se referă la grupul demografic căruia îi este adresat – oameni din toate categoriile sociale fac cumpărături în magazine second hand, datorită motivelor prezentate mai sus.

Citeste si...  Evaziune fiscală, cu masini second hand Prejudiciul cauzat statului depășește 5 milioane lei