Cuptorul clasic pe gaz este prezent în bucătăria celor mai mulți dintre noi.

În prezent, cuptorul pe gaz reprezintă unul dintre echipamentele care ne ajută să facem preparate minunate. Pe lângă acesta, o altă interesantă opțiune este cuptorul electric care o serie de avantaje de care merită ținut cont. Așadar, iată 5 avantaje ale achiziționării unui cuptor electric.

Preparate gătite uniform

Cuptoarele electrice cu abur ne oferă o gătire uniformă a tuturor preparatelor, deoarece au ventilatoare care distribuie aerul fierbinte prin cuptor, făcând mâncarea crocantă la exterior și moale la interior, reducând într-un anumit fel grăsimea. Ele sunt mai practice și mai ușor de utilizat.

Există, de asemenea, cuptoare care ne permit să coacem două sau trei feluri de mâncare în același timp, cum ar fi cuptoarele multifuncționale care au un ventilator în spate care contribuie la gătirea uniformă a preparatelor.

Economie de timp și energie

Un alt avantaj este că datorită cuptorului electric putem economisi bani, deoarece costă mai puțin decât cuptoarele pe gaz. Cele mai bune mărci de cuptoare electrice oferă posibilitatea de a face economie de energie. Aceste cuptoare au o tehnologie avansată care ne permite să programăm timpul dorit de coacere a preparatelor.

Un alt avantaj al utilizării acestor cuptoare electrice de bucătărie este că acestea nu depind de o sursă de gaz, deoarece au nevoie doar de o priză electrică pentru a funcționa, facilitând transportul.

Temporizator încorporat

Cronometrul cu care este dotat cuptorul electric este foarte util, deoarece se poate programa timpul de gătire a preparatelor. Ls finalizarea timpului de gătire, cuptorul  va anunța acest lucru prin intermediul unui semnal sonor.

Acest lucru ne va permite să facem alte sarcini în casă în timp ce cuptorul își face treaba. În acest fel, vom evita arderea preparatelor din cauza neglijenței. Semnalul sonor al cuptorul ne va avertiza că preparatul este gata și trebuie scos din cuptor. Deci da, cuptoarele electrice sunt foarte utile, să vedem ce avantaje mai au.

Controlul temperaturii

Marea majoritate a cuptoarelor pe gaz nu ne oferă posibilitatea de a fixa temperatura corespunzătoare fiecărui tip de preparat. Cuptorul electric ne permite acest lucru. Din momentul în care vom începe să folosim un cuptor electric, vom putea fixa temperatura corespunzătoare pentru fiecare rețetă în parte.

Citeste si...
Premierul Ludovic Orban ne sfătuiește să ne face, concediul în România

Curățare ușoară

Un alt mare avantaj al cuptoarelor electrice care îi determină pe mulți oameni să le folosească este că au sisteme care le facilitează curățarea. Prin urmare, curățarea sa după fiecare utilizare nu mai este un coșmar datorită acestui sistem. Cuptoarele pirolitice, cum sunt cuptoarele multifuncționale, au un sistem de curățare mult mai ușor decât cuptoarele cu gaz, deoarece descompun reziduurile datorită vaporilor și transformării rezidurilor în cenușă.

O altă bună opțiune poate fi cuptorul din oțel inoxidabil, care este ușor de curățat, deoarece alimentele se lipesc greu de acest tip de material.

Încălzire omogenă

În cazul cuptoarelor electrice căldura nu se pierde așa cum se întâmplă în cazul cuptoarelor cu gaz. Acest lucru înseamnă că preparatele se coc uniform. Datorită acestui lucru, avem siguranța că preparatele sunt coapte la fel pe toate părțile. Un răsfăț peste tot!

Noi alegem de unde vine căldura

Dacă vom folosi un cuptor electric vom putea alege de unde să provină căldura (din fanta inferioară sau superioară sau ambele). În acest fel, dacă vom dori doar să rumenim diverse preparate, cum ar fi fursecurile sau bezeaua unei prăjituri, va trebui doar să selectăm opțiunea de rumenire, să pornim cronometru și setăm temperatura și gata.Preparatele se vor rumeni fără să se ardă.

Acestea sunt câteva din avantaje de care putem profita dacă decidem să ne achiziționăm un cuptor electric. Mâncărurile noastre vor fi delicioase și se vor coace uniform într-un timp mai scurt. Ținând de aceste avantaje, credem că merită investit într-un astfel de cuptor.

De asemenea, merită să ne uităm și după scaune de birou când achiziționăm cuptorul, întrucât un scaun de birou de calitate ne va permite să stăm confortabil și să navigăm pe internet în timp ce așteptăm ca preparatele din cuptor să fie gata.